MOPAN Suceava

În municipiul Suceava vor apărea încă 10 stații de reîncărcare a vehiculelor electrice. Proiectul are o valoare de aproximativ 1,4 milioane de lei și va fi finanțat de către Administrația Fondului pentru Mediu. Contribuția locală va fi de 10%. Viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat că documentația trebuie depusă la Administrația Fondului pentru Mediu pînă pe 31 mai. Conform viceprimarului, cîte două stații de reîncărcare vor fi instalate în parcarea Hotelului „Bucovina”, în zona fabricii „Mopan” de pe strada Traian Vuia și în zona Patinoarului de pe strada Universității. Cîte o stație va fi amplasată în parcarea Primăriei, în parcarea laterală a teatrului „Matei Vișniec”, în spatele magazinului „Bucovina” și în zona Centrofarm de pe strada Gheorghe Doja. Lucian Harșovschi a adăugat că proiectul de hotărîre privind aplicarea la Program va fi supus dezbaterii deliberativului local în ședința ordinară din 18 aprilie. În februarie 2018, la Suceava au fost puse în funcțiune 28 de stații de încărcare a mașinilor electrice. Acestea au fost instalate în cadrul unui proiect al municipalității, cofinanțat din fonduri elvețiene.

Comunicat:

În data de 01.08.2018 a intrat în vigoare Ordinul nr. 760/17.07.2018 emis de Ministerul Mediului pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ.
Bugetul alocat pentru Municipiul Suceava de către Administrația Fondului pentru Mediu, raportat la numărul de locuitori, este de 1.376.494,10 lei iar contribuția financiară proprie este de 10% din valoarea totală eligibilă a proiectului, precum și susținerea cheltuielilor neeligibile pentru realizarea proiectului. Termenul de depunere a documentației la Administrația Fondului pentru Mediu estw 31.05.2019.
În municipiul Suceava au fost stabilite 7 locații, după cum urmează

Nr. crt. Amplasament / Strada Localizarea
1. B-dul 1 Mai Parcare Primărie 1 stație
2. Str. Universității Zona Patinoar Areni 2 stații
3. Str. Vasile Alecsandri Parcare laterală Teatru 1 stație
4. Str. Ana Ipătescu Parcare Hotel Bucovina 2 stație
5. Str. Republicii În spatele Mag. Bucovina 1 stație
6. Str. Traian Vuia Zona Mopan 2 stații
7. Str. Gheorghe Doja Zona Centrofarm 1 stație

În cadrul proiectului se vor achiziționa stații de reîncărcare formate din minimum 2 puncte de reîncărcare, alimentate de același punct de livrare din rețeaua publică de distribuție, din care 1 punct de reîncărcare permite încărcarea multistandard în curent continuu, la o putere > 50 kw, și 1 punct de reîncărcare permite încărcarea în curent alternativ la o putere > 22 kw a vehiculelor electrice. Stația de reîncărcare va permite încărcarea simultană la puterile declarate. Pentru fiecare stație de reîncărcare se vor asigura un minim de locuri de parcare, cel puțin egal cu numărul punctelor de reîncărcare aferente stațiilor solicitate, destinate exclusiv încărcării vehiculelor electrice și se va asigura accesul permanent și nediscriminatoriu al publicului la stațiile de reîncărcare instalate prin proiect.

Pentru completarea dosarului de finanțare, este necesară comandarea executării unui studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiții propus prin Proiectul „REALIZAREA DE STAȚII DE REÎNCĂRCARE PENTRU VEHICULE ELECTRICE ÎN MUNICIPIUL SUCEAVA”, de către o firmă specializată. Se așteaptă aprobarea bugetului local pentru a se putea demara această procedură. Datele tehnico-economice furnizate de studiul de fezabilitate vor fi de folos la obținerea avizelor solicitate prin certificatul de urbanism, respectiv avizul de la furnizorul de energie electrică, avizul de la furnizorul de gaze și punctul de vedere al autorității competente pentru protecția mediului.

Hotărârea Consiliului Local privind aplicarea la Program va fi supusă dezbaterii în ședința ordinară din 18.04.2019.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava