MOPAN Suceava

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, anunță pe pagina sa de facebook finalizarea unei noi parcări de reședință pe raza municipiului reședință de județ. Este vorba de parcarea din zona străzii Florilor din cartierul Burdujeni care are o capacitate de 74 de locuri. ”Toată zona adiacentă străzii Florilor din cartierul Burdujeni a fost reabilitată și, pe lângă asfaltarea străzilor și a acceselor, s-a creat o parcare pentru cei din zonă, parcare pentru 74 de autovehicule”, a spus Harșovschi care a adăugat că acolo trebuie modernizat și locul de joacă pentru copii.

El a arătat că astfel de parcări vor mai fi construite doar dacă proiectul său de hotărâre privind reabilitare a 4.364 de parcări din municipiul Suceava va fi primi votul în ședința Consiliului Local din 28 septembrie. ”Pentru a mai putea realiza astfel de parcări trebuie ca joi, 28 septembrie, în ședința Consiliului Local, să se aprobe proiectul de reabilitare a 4.364 de parcări din municipiul Suceava, proiect blocat de consilierii PSD în 27 iulie”, a arătat viceprimarul.


Lucian Harșovschi a spus că dacă acest proiect ar fi fost aprobat în luna iulie a.c., ar fi urmat intabularea suprafețelor respective de terenuri, și apoi modernizarea lor. „Aveau de câștigat atât sucevenii cu mașini, prin construirea acestor locuri de parcare, dar și cei care doresc mai mult spațiu verde. După bordurare, asfaltare, marcare și delimitare, spațiul verde care rămânea era într-adevăr protejat de tot pietrișul actual pe care și l-au pus oamenii pentru a-și parca mașinile și, mai mult, odată cu Registrul Spațiilor Verzi, terenurile rămase se puteau reabilita”, a explicat Lucian Harșovschi.


El a adăugat că nici acum nu înțelege de ce consilierii PSD nu au votat proiectul pe care l-a propus pentru amenajarea celor peste 4.300 de locuri de parcare, și nici explicația „incoerentă” dată de social democrați. „Singurul lucru pe care l-am dedus eu era acela că ei nu doresc să se facă lucrurile în <grabă>, probabil să mai stăm trei ani, poate câștigă ei Primăria și abia atunci se vor gândi cum să facă”, a mai declarat Harșovschi. Viceprimarul Sucevei a subliniat că a așteptat ca reprezentanții PSD din Consiliul Local să-și prezinte în ședința din luna august propria viziune cu privire la modul în care văd ei modernizarea parcărilor, dar și care ar fi fost punctele slabe din proiectul pe care el l-a propus. „Ei bine, am așteptat și după înmânarea mapelor cu proiectele supuse dezbaterii, poate vor aduce ideile lor chiar în ziua ședinței și, de ce nu, să repunem proiectul pe ordinea de zi suplimentară din 31 august. Nu au făcut acest lucru demonstrând încă o dată că dau dovadă de demagogie. În schimb, prin nevotarea proiectului din 27 iulie, au lăsat sucevenii fără parcări modernizate”, a mai afirmat Lucian Harșovschi.

În aceste condiții, el a spus că proiectul privind parcările va fi supus aprobării în ședința ordinară din luna septembrie, în forma inițială prezentată în luna iulie, și i-a invitat respectuos pe social democrați să „vină la treabă alături de noi”, să vină cu proiecte și să nu aducă doar critici neconstructive.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava