MOPAN Suceava

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, susţine că Poliţia Locală va lua măsuri mai energice pentru combaterea fenomenului cerşetoriei. În acelaşi timp, el recomandă populaţiei să nu încurajeze cerşetoria. Viceprimarul a menţionat că, în 2016, la Suceava s-au încheiat 95 de procese verbale de constatare a contravenţiei, în valoare de peste 10.000 de lei, pe numele unor persoane depistate că apelau la mila publică. El a precizat că mulţi cerşetori sînt din alte localităţi şi au fost trimişi acasă.
„În 2016 s-au încheiat 95 de procese verbale de constatare a contravenţiei în valoare de peste 10.000 de lei pentru aceste persoane care cerşesc în Suceava. Foarte mulţi dintre aceştia au fost trimişi în localităţile învecinate municipiului Suceava, sau chiar duşi cu maşina poliţiei locale, în Şcheia, Drăgoieşti, Salcea, Ipoteşti sau Pătrăuţi. Alţii au fost duşi la tren la gară, având în vedere că erau din Piatra Neamţ, Vaslui, Târgu Frumos sau din alte locaţii”, a declarat viceprimarul Sucevei.

Lucian Harşovschi a mai spus că, minorii prinşi că practică cerşetoria sînt duşi la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă. Anul acesta, au fost nouă astfel de cazuri. “Luni am discutat cu Poliţia Locală, şi deja se lucrează pentru ca minorii care sunt identificaţi că practică cerşetoria să fie duşi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Anul acesta au fost predaţi către această instituţie nouă minori. Am purtat discuţii cu actuala conducere a aceste Direcţii şi sperăm că vom avea o colaborare mai bună astfel încât să nu-i mai găsim pe stradă pe aceşti minori. Procedura spune că trebuie duşi la centrul de primiri urgenţe a Direcţiei. Aici sunt ţinuţi până când se face o anchetă socială, de către Primăria Suceava, prin care noi constatăm dacă este abuzat, neglijat sau părăsit. Şi dacă se constată că se află în unul dintre aceste cazuri se cere instituţionalizarea lui”, a mai spus Lucian Harşovschi. El a făcut apel la populaţia Sucevei să nu încurajeze cerşetoria, precizând că sunt persoane care cerşesc dar care pot foarte bine să muncească. „Un exemplu concret este cel a unui domn, Onofrei Marius Ilie, din Adâncata. M-am interseat personal şi e foarte bun la muncă. A lucrat la piatră pentru cei din zonă, dar a spus că el nu stă la treabă pentru 50 – 60 de lei pe zi. A fost identificat în Suceava în timp ce cerşea şi avea la el vreo 50 – 60 de lei în două ore cât a stat pe străzile. Un lucru e foarte important: când vede maşina poliţiei fugea mâncând pământul. Nu are nici un handicap, dar are telefoane mobile ţigări etc. Din acest motiv fac un apel la populaţie. Dacă dăm bani în intersecţii nu vom scăpa de cerşetorie în Suceava”, a spus Harşovschi. El a adăugat că cerşetorul la care face referire are a primit amenzi în valoare totală de 1.300 de lei.
.

Harşovschi face apel la suceveni să nu încurajeze cerşetoria, 6.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (3 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava