MOPAN Suceava

În urmă cu 1 an şi 6 luni, 4 copii suceveni au intrat într-un program gratuit de intervenţie terapeutică. A fost posibil după ce a luat naștere proiectul ”Și ei au dreptul la viață” prin încheierea unui acord de parteneriat între Help Autism și Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava. La moment de bilanţ, a fost timpul mulţumirilor şi evaluării rezultatelor obţinute. Prin proiectul ”Și ei au dreptul la viață” sunt oferite servicii gratuite de diagnostic precoce, evaluare psihologică complexă, întocmirea planului de intervenție și terapie pentru un număr de 9 copii. Susținut financiar de către AutoBoca, în martie 2014, proiectul a fost pornit la drum și primii copii au fost introduși în programul de terapie: Paul, Maria, Tudor, Gabriela și Alex.

Sprijinul comunității și a prietenilor nu a întârziat să apară și în aprilie 2014, prin inițiativa jucătorilor echipelor de handbal CSU Suceava și HCM Constanța, s-a început Campania de conștientizare a autismului. Jucătorii au intrat pe teren cu tricouri inscripționate cu sigla Help Autism, iar la sfârșitul meciului au donat două mingi cu autografe ce au fost scoase la licitație.

În decembrie 2014, a fost organizat, cu sprijinul Shopping City Suceava, un „Târg de Bine”, oferid șansa comunității să se implice activ în conștientizarea situației copiilor cu autism din Suceava și susținerea terapiei de recuperare a acestora. Produsele au fost donate de către părinţii incluși în proiect, prieteni, terapeuţi și elevi de la diferite școli din județ. Și de această dată comunitatea a fost alături de acest proiect, luând produsele dorite în schimbul unei donații pentru terapie.
„Fair play pentru copilărie!” a fost îndemnul colaboratorilor de la Civica și Bride 2Be Boutique care în decembrie 2014 au organizat un campionat de fotbal. Acesta a adus împreună 8 echipe, reprezentând 8 firme din Județ, pentru a susține proiectul, fiind donată taxa de participare.

Trupa Odyssey a fost alături prin cuvinte ce au rămas în suflet, dedicându-și un concert copiilor de la Help Autism și prin suplimentarea prețului biletelor cu 1 leu.

Târgul handmade de la Iulius Mall, s-a transformat într-un ”Suflet în culori”, tot în decembrie 2014, aducând împreună mâinile dibace și inimile generoase ale elevilor, cadrelor didactice și părinților.

Încheierea anului 2014 a fost realizată de către Trupa9 și Oscar Wilde Pub, prin susținerea unui concert caritabil, întregul preț al biletelor fiind direcționat asociației.

GazetaSV și CSU Suceava au realizat deschiderea anului 2015 prin organizarea evenimentului de conștientizare “Vino cu plusul la meci”, unde s-au strâns jucării de pluș, care mai apoi și-au găsit loc în familiile mai multor copii din Suceava.
Cu susținerea cadrelor didactice și Shopping City Suceava în luna martie 2015 a fost organizat “Târgul de Mărțișor”, produsele fiind realizate hand-made de elevi, părinți și prieteni.

Cei mai iscusiți barmani din nordul țării, BarShow, au organizat acţiunea„O limonadă, o șansă în plus la recuperare”, răcorind sucevenii în cel mai cald week-end din luna iulie, limonadele fiind dăruite fără preț trecătorilor, în schimbul unei donații.

În solidaritate cu cauza proiectului, Irina Ursache (vicepreședinte la Clubul Suceava Pedalează) a îndemnat doamnele și domnișoarele din Suceava să pedaleze în data de 15 iulie pentru conștientizarea autismului, în cadrul evenimentului „Fustiţe pe Biciclete”.

Evenimentul “Suceava Bike Fest – Pedalez, mă distrez, donez!”, organizat în parteneriat cu Suceava Pedalează și BarShow, a implicat zeci de suceveni, fiind un real succes în ceea ce privește informarea și sensibilizarea comunității în fața autismului.

În tot acest timp, s-au mai alăturat proiectului: Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Școala Gimnazială Salcea, Fan Construct Suceava, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Suceava, Grădinița Țăndărică Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava şi Tipo Tonic Suceava.

Cu ajutorul comunităţii, prin evenimentele organizate, sumele strânse s-au materializat în 500 de ședințe de terapie (o mie de ore), oferind copiilor o mai bună șansă la recuperare și o viață normală.

“În momentul de faţă, avem 9 copii în terapie şi destul de mulţi pe lista de aşteptare. Sperăm, în viitorul apropiat, cu ajutorul autorităţilor locale, să inaugurăm centrul nostru şi, astfel, un număr mai mare de copii să beneficieze de terapie zilnică gratuită”, a declarat Andreea Panait, psiholog clinician, Terapeut ABA, de la Asociaţia Help Autism, filiala Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava