Concert pascal
MOPAN Suceava

Hocheiul pe gheață este unul dintre cele mai complexe jocuri sportive. Pe lângă faptul că trebuie să știi să patinezi, condiție absolut necesară, trebuie să ai o pregătire fizică foarte bună, deoarece hocheiul este un sport de contact și abia apoi, ai nevoie de deprinderi corespunzătoare cu crosa și pucul.

Un joc iubit în România și extins în anii trecuți, a decăzut oarecum din cauza încălzirii globale, dar și a altor schimbări mai puțin ”climatice”. Patinoarele au fost repartizate pe vremuri în zone unde se putea patina timp de jumătate din an, pentru că era realmente frig, însă acum lucrurile s-au schimbat. Patinoarele acoperite oferă condiții pe o perioadă lungă de timp, în schimb, cele neacoperite nu fac față decât maxim trei luni de zile pe an.

În ultima perioadă se încearcă revitalizarea acestui joc sportiv în România pentru a readuce echipa națională acolo unde a fost odată, printre cele mai competitive din Europa.

De curând, la București, au avut loc alegeri pentru Biroul Federației Române de Hochei. Delegația Sucevei aavut în componență directorul CSM Suceava, Vasilică Băițan, de la CSM Rădăuți, Alexandru Nistor, iar din partea Asociației Județene de Hochei, antrenorul Constantin Curelar.

În urma alegerilor, reprezentanții cluburilor din România au hotărât ca președinte al Federației Române de Hochei să rămână, Alexandru Hălăucă, iar în funcțiile de vicepreședinte au fost aleși Marius Păun, de la Steaua București și Vasilică Băițan, de la CSM Suceava. Membri ai Biroului Federal  vor fi Laszlo Hodoș, Marius Caval, Adrian Poiana, Ioan Martin, Petru Zaharia, Ion Ioniță, Lică Iurgu și Cornel Chiriță.

”Federația dorește readucerea în primplan a acestui complex joc sportiv care aduna altădată o mulțime de copii la patinoar. Trebuie făcut ceva pentru ca acest joc, în pofida încălzirii globale, să iasă din conul de umbră și să revină acolo unde a fost odată. Este nevoie de oferit tinerei generații condiții propice pentru a juca hochei pentru că românii sunt talentați și le place să patineze” a spus directorul CSM Suceava, Vasilică Băițan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava