MOPAN Suceava

Holzindustrie Schweighofer și-a luat angajamentul de a consolida industria sustenabilă a lemnului în România. În acest sens, în ianuarie 2017 compania a prezentat un plan de acțiune ale cărui măsuri sunt peste cerințele legislației în vigoare.

Pentru o companie de prelucrare a lemnului, precum Holzindustrie Schweighofer, sprijinirea gestionării durabile a pădurii începe cu decizia de achiziție. În conformitate cu principiile planului de acțiune, compania a actualizat și a consolidat în mod semnificativ politica de aprovizionare cu masă lemnoasă. „Scopul nostru este să reflectăm mai bine nevoile clienților noștri și să răspundem preocupărilor diferitelor părți interesate” a precizat Jürgen Bergner, membru în consiliul de administrație al grupului Schweighofer.

Noua politică este supusă unei perioade de consultare cu părțile interesate și scopul acesteia este să indice în mod clar care sunt principiile de bază în activitățile de aprovizionare ale Holzindustrie Schweighofer. De asemenea, această politică include noi angajamente, în special în ceea ce privește ariile protejate, precum pădurile virgine. În 2015, Holzindustrie Schweighofer a introdus politica „zero lemn din parcurile naționale” care este menținută.

„Parteneriatele și relațiile pe termen lung – în special cu furnizorii noștri – sunt esențiale pentru Holzindustrie Schweighofer. Noua politică include acum reguli mai clare pentru suspendarea relațiilor de afaceri sau excluderea partenerilor care nu respectă cerințele noastre pentru o industrie sustenabilă a lemnului”, adaugă Jürgen Bergner. Această procedură a fost consolidată pentru a diminua și pe viitor riscul aprovizionării cu lemn ce contravine politicii noastre.

O evaluare calitativă și continuă a modului de administrare a pădurilor este importantă pentru gestionarea durabilă a acestora. Astfel, Holzindustrie Schweighofer se angajează ca începând cu anul 2025 să atingă obiectivul de a cumpăra doar lemn certificat și să raporteze anual în mod public progresele realizate în acest scop.

Holzindustrie Schweighofer dorește să inițieze, să mențină și să intensifice dialogul cu părțile interesate, aspect pe care s-a pus și va fi pus un accent deosebit.

„Apreciem toate opiniile pe care le-am primit de la diverși factori interesați în ultimele luni. Pentru a arăta că dorim să comunicăm în mod deschis cu toate grupurile interesate, indiferent de punctul lor de vedere, publicăm, de asemenea, o declarație privind rolul și responsabilitatea morală a companiei noastre în ceea ce privește aprovizionarea cu masă lemnoasă”, menționează Jürgen Bergner.

WWF și Agent Green sunt doar câțiva dintre cei care și-au exprimat punctul de vedere cu privire la noua politică și la declarația privind rolul și responsabilitatea morală a companiei noastre în ceea ce privește aprovizionarea cu masă lemnoasă. Holzindustrie Schweighofer dorește să demonstreze că a ajuns într-o nouă etapă în ceea ce privește implicarea sa în România pe teme de gestionare legală și durabilă a pădurilor și comerțului cu material lemnos.

„Suntem hotărâți să încurajăm și alte părți interesate să se alăture inițiativei privind o industrie sustenabilă a lemnului”, concluzionează Jürgen Bergner.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava