MOPAN Suceava

Organismul de certificare independent Quality Austria a confirmat aplicarea de către Holzindustrie Schweighofer a standardelor lanțului de custodie FSC® CoC în locații multiple din România și din alte țări. Aceasta garantează că lemnul utilizat de către Holzindustrie Schweighofer nu provine din surse inacceptabile și că toți furnizorii companiei sunt auditați riguros cu privire la proveniența lemnului pe care îl furnizează.

Operațiunile companiei din Austria, Cehia, Germania și România au fost certificate cu succes și corespund standardului FSC®, ceea ce confirmă că lemnul achiziționat și prelucrat de către Holzindustrie Schweighofer provine din păduri administrate durabil, respectând criterii sociale, economice și de mediu, precum și că proveniența acestuia poate fi urmărită în totalitate. Certificatul a fost emis de către organismul independent de certificare, Quality Austria, la începutul acestui an.

FSC® (Forest Stewardship Council®) este o organizație internațională non-profit, înființată în anul 1993 la inițiativa unor organizații de drepturile omului și de mediu, precum și a unor companii din silvicultură și industria lemnului. Este una dintre cele mai răspândite și prestigioase certificări la nivel mondial. Până în ianuarie 2016, au fost certificate conform standardului FSC® peste 186 milioane de hectare de pădure din 80 de țări din întreaga lume.

Reguli interne care depășesc standardele FSC® – toți furnizorii sunt auditați

Certificarea lanțului de custodie FSC® oferită Grupului Schweighofer vizează șapte unități de producție și două societăți ale companiei în Austria, Cehia, Germania și România. Confirmăm oficial că toate cerințele în ceea ce privește lanțul de aprovizionare au fost respectate”, a declarat Axel Dick, responsabil pentru Dezvoltarea Afacerilor, Mediu și Energie, Quality Austria. „În cadrul auditului de certificare, am descoperit că regulile interne implementate de către companie depășesc cerințele standardului lemn controlat FSC®”. Sintagma de lemn controlat FSC® presupune ca Holzindustrie Schweighofer să se asigure că toți furnizorii trec printr-un audit riguros și că proveniența lemnului este verificată.

Următoarele unități de producție și companii sunt incluse în certificatul lanțului de custodie pentru locații multiple: Holzindustrie Schweighofer GmbH (sediul Grupului Schweighofer – Viena), Schweighofer Fiber GmbH (fabrica de vâscoză din Hallein – Austria), Holzindustrie Schweighofer GmbH (fabrica de cherestea din Kodersdorf – Germania), Holzindustrie Schweighofer s.r.o. (filiala din Republica Cehă), Holzindustrie Schweighofer S.R.L. (fabricile de cherestea din Sebeș, Rădăuți, Reci și fabrica de panouri din lemn masiv din Siret – România), Holzindustrie Schweighofer Baco S.R.L. (fabrica de panel din Comănești – România).
Mai multe detalii despre procesul de certificare a Holzindustrie Schweighofer derulat de către Quality Austria FSC® pot fi găsite la acest link:

http://www.qualityaustria.com/index.php?id=5296&L=1
Certificarea lanțului de custodie FSC® în locații multiple este validă începând cu 1 ianuarie 2016 și a fost publicată în baza de date FSC® sub codul de licență „FSC-C128353”. Pentru informații suplimentare, accesați:

http://info.fsc.org/details.php?id=a023300000YLOlNAAX&type=certificate&return=certificate.php

 

Despre Holzindustrie Schweighofer

Holzindustrie Schweighofer este parte a Grupului Schweighofer și își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este lider în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de vâscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare.

Holzindustrie Schweighofer a deschis prima fabrică de cherestea în România în anul 2003, la Sebeș. În prezent, compania operează pe plan local alte două fabrici de cherestea – la Rădăuți și Reci, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret și una de panel la Comănești, generând peste 3.000 de locuri de muncă direct în aceste locații și mai mult de 10.000 de locuri de muncă indirect, în industrii conexe. De la intrarea pe piața locală și până în prezent, Holzindustrie Schweighofer a investit 778 milioane de euro în România, iar în ultimii patru ani a contribuit la bugetul statului cu peste 100 milioane de euro. Profitul realizat de către companie timp de 10 ani este reinvestit în România, generând în fiecare an noi locuri de muncă. Compania Holzindustrie Schweighofer importă anual din ţările vecine peste 1 milion m3 lemn sub formă de buştean pentru care plătește taxe (peste 40 milioane lei), în timp ce din România pleacă în fiecare an, cu precădere în Extremul Orient, aproximativ 400.000 m3 lemn sub formă de buştean neprelucrat.

Holzindustrie Schweighofer primește o nouă certificare internațională FSC® pentru operațiunile din România și din alte 3 țări, 6.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava