MOPAN Suceava

Cu ocazia Zilei Internaționale a Pădurilor, Holzindustrie Schweighofer a anunțat că în primăvara anului 2019 vor fi împădurite 50 de hectare de terenuri forestiere degradate în cadrul proiectului Pădurea de Mâine. Un total de 204.000 de puieți de molid, fag, paltin, frasin, brad și stejar vor fi utilizați pentru regenerarea acestor suprafețe.

Acțiunile de plantare vor cuprinde 13 suprafețe de teren din județele Cluj, Satu Mare, Suceava, Harghita, Covasna și Brașov. De asemenea, pentru Luna Plantării Arborilor, inițiativa are planificate lucrările de îngrijire a suprafețelor plantate în anii precedenți – unul din obiectivele asumate este îngrijirea plantațiilor timp de cel puțin trei ani, pentru ca puieții să prindă rădăcini sănătoase.

„Ne bucurăm să ne întoarcem la Dumbrăvița, jud. Brașov, unde vom planta încă 10 hectare alături de cele zece plantate anul trecut,” a declarat Ionuț Apostol, managerul proiectului Pădurea de Mâine. „A fost prima acțiune din 2018 și are o valoare simbolică pentru noi. Ca și anul trecut, ne așteptăm să avem alături voluntari inimoși și dornici să învețe mai multe despre pădure. Pe lângă componenta tehnică și de mediu, proiectul nostru are și o componentă educațională, iar sutele de tineri care acceptă provocarea noastră în fiecare an sunt tot atâtea exemple pozitive de implicare pentru protejarea patrimoniului natural al României.”

Proiectul a fost lansat în septembrie 2017, în parteneriat de Asociația Administratorilor de Păduri, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava și Holzindustrie Schweighofer, pentru a ajuta proprietarii privați și administrațiile locale din toată țara să reîmpădurească suprafețele de fond forestier cu dificultăți de regenerare.

În cadrul proiectului Pădurea de Mâine vor fi plantați un milion de puieți, cu scopul de a:

  • sprijini proprietarii de păduri care nu au capacitatea să regenereze pădurile degradate;
  • crea un puternic impact pozitiv la nivelul comunităților locale, care vor fi implicate activ în proiect;
  • contribui substanțial la conservarea resurselor forestiere, la prevenirea eroziunii, alunecărilor de teren și inundațiilor din zonele respective.

De la lansare proiectului au fost plantați mai mult de 160.000 de puieți pe o suprafață totală de 40 de hectare. Până acum, Pădurea de Mâine a angrenat peste 1.000 de voluntari în acțiunile sale desfășurate în opt județe din țară. Proiectul este deschis proprietarilor privați de terenuri forestiere din întreaga țară, care pot înscrie o suprafață pe www.padureademaine.ro.

Despre Pădurea de Mâine
Pădurea de Mâine este un proiect multianual, național, elaborat de Asociația Administratorilor de Păduri și de Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, cu sprijinul Holzindustrie Schweighofer. Proiectul răspunde unei nevoi urgente de reîmpădurire a terenurilor private. Terenurile forestiere s-au retrocedat în mai multe etape, iar diferite situații au dus, în unele cazuri, la degradarea pădurilor. Există subvenții pentru împădurire (pădurile plantate pe terenuri non-forestiere), dar nu pentru replantare în aceste zone. În cadrul proiectului vor fi plantați un milion de puieți pe parcursul a cinci ani. Lucrările de întreținere și monitorizare vor continua timp de trei ani pentru a asigura atingerea obiectivului, respectiv instalarea cu succes a vegetație forestiere. Mai multe detalii pe www.padureademaine.ro

Despre AAP
AAP este o organizație non-guvernamentală, apolitică, non-profit, asociația profesională a administratorilor de păduri. Asociația a fost înființată în anul 2004 și are statut de utilitate publică din anul 2015. Membrii asociației sunt 109 ocoale silvice private. Ocoalele din asociație administrează 1,5 milioane hectare de fond forestier, din proprietatea unităților administrativ teritoriale (64%), persoanelor juridice (30%) și fizice (6%).

Despre Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava
Componentele principale ale activității Facultății de Silvicultură din cadrul Universității Ștefan cel Mare din Suceava sunt învățământul și cercetarea științifică în domeniul forestier. Instituția pregătește ingineri silvici pentru activitățile de cultură a pădurilor, exploatarea și transportul masei lemnoase și industrializarea primară. Facultatea de Silvicultură Suceava este foarte activă în planul cercetării științifice, derulând numeroase proiecte de cercetare la nivel național și european, activând ca membru fondator al EFI CEEC – Centrul Regional pentru Europa Centrală și de Est  al Institutului Forestier European (EFI).

Despre Grupul Schweighofer

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de energie din surse regenerabile și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn, precum și o fabrică de cherestea în Germania. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.100 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.

Holzindustrie Schweighofer: Proiectul Pădurea de Mâine plantează peste 200.000 de puieți în primăvara anului 2019, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava