Concert pascal
MOPAN Suceava
  • Au fost evaluate pădurile deținute de grupul Schweighofer și a fost identificată o pădure cvasi-virgină în zona Câmpușel – regiunea va fi plasată sub protecție pe termen lung
  • Pădurea Câmpușel (Munții Retezat) va fi integrată în Parcurile Naționale Retezat și Domogled-Valea Cernei

Holzindustrie Schweighofer România și-a asumat angajamentul să protejeze pădurile virgine și cvasi-virgine din România. Experți independenți au evaluat, printre altele, pădurea Câmpușel deținută de companie în România, unde au identificat circa 83,8 ha de pădure cvasi-virgină prețioasă precum și importanța ecologică deosebită a întregii regiuni. Potrivit unor cercetări anterioare efectuate de Agent Green, aceste păduri au o importanță deosebită pentru biodiversitate, servind drept habitat cheie și coridor pentru multe specii de mamifere mari, păsări, reptile, amfibieni și insecte.

Zona Retezat găzduiește toate speciile de liliac ce trăiesc în România, iar două dintre acestea nu fuseseră observate până acum în țară. Zona Câmpușel este, de asemenea, un habitat foarte important pentru urși și râși și un coridor pentru cerbi, capre negre, mistreți și lupi. Proprietatea se află exact între cele două parcuri naționale Domogled-Valea Cernei și Retezat și leagă aceste două arii protejate.

Ca urmare a unei întâlniri decisive avute cu Agent Green, în cadrul dialogului întins pe parcursul a 10 ani, Holzindustrie Schweighofer România a decis astăzi să integreze Pădurea Câmpușel în Parcurile Naționale Retezat și Domogled-Valea Cernei. Următorii pași vor fi abordarea autorităților și a altor părți interesate pentru sprijin în vederea identificării următoarelor etape de parcurs pentru acest proiect.

Prin acest demers, compania dorește să sublinieze încă o dată angajamentul de a face totul în limitele mijloacelor sale pentru a proteja patrimoniul natural deosebit de valoros din România și pentru a arăta că o industrie durabilă a lemnului este compatibilă cu acest efort.

Mai multe informații:

Câmpușel:

Pădurea Câmpușel se află exact între parcurile naționale Retezat și Domogled-Valea Cernei. Valea se află la altitudinea de 1250-1650 metri deasupra nivelului metri și este un important coridor pentru fauna din zonă, în special pentru urși, râși și cerbi.

Despre Grupul Schweighofer

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de energie din surse regenerabile, silvicultură și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn și o fabrică de cherestea în Germania. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.500 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.

Noile măsuri Holzindustrie Schweighofer pentru o industrie sustenabilă a lemnului

  • Pădurea de Mâine – 1 milion de puieți vor fi plantați pe terenuri cu dificultăți de regenerare

În parteneriat cu Asociația Administratorilor de Păduri și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava am lansat un proiect multianual pentru reîmpădurirea suprafețelor degradate. Mai multe informații: www.padureademaine.ro

  • Monitorizare prin GPS – transparență în lanțul de aprovizionare

Holzindustrie Schweighofer a implementat în România un sistem de monitorizare prin GPS (Timflow). Sistemul depășește cu mult toate cerințele legale. Toate camioanele care livrează buștean la fabricile de cherestea ale companiei sunt echipate cu un dispozitiv GPS care demonstrează locul exact de încărcare a buștenilor. Datele sunt accesibile publicului pe www.timflow.com.

  • O mai bună consultare cu părțile interesate

Pe parcursul ultimilor doi ani, Holzindustrie Schweighofer a îmbunătățit și a intensificat dialogul cu toate părțile interesate. Compania și-a asumat un dialog deschis și transparent cu ONG-urile și societatea civilă. Avem același obiectiv: asigurarea sustenabilității în industria de prelucrare a lemnului.

  • Audit cuprinzător realizat de renumitul grup Indufor

În ianuarie 2016, Holzindustrie Schweighofer a analizat procesele sale interne în profunzime. Firma de consultanță finlandeză Indufor a examinat toate procesele, precum și lanțul de aprovizionare și toate fabricile din România. Concluzia raportului: sistemul de due diligence al Holzindustrie Schweighofer depășește cu mult reglementările în vigoare și e în perfectă conformitate cu standardele stabilite de Regulamentul Uniunii Europene privind lemnul (EUTR).

  • Holzindustrie Schweighofer susține introducerea standardelor FSC® în România prin plata unui bonus de 10 RON/m3 pentru buștenii certificați FSC®

Pentru a asigura un lanț de aprovizionare durabil în România, care să îndeplinească standardele înalte ale FSC®, Holzindustrie Schweighofer plătește furnizorilor săi un bonus pentru buștenii certificați FSC®. Din 2012, Holzindustrie Schweighofer a plătit un total de 5,65 milioane RON (€1,25 milioane) pentru acest bonus FSC®.

  • Controale stricte pentru zone cu risc

Holzindustrie Schweighofer a dezvoltat un sistem pentru minimizarea riscurilor, sistem bazat pe hărți ale Asociației pentru Certificare Forestieră, care identifică zone de risc pentru tăieri ilegale. În cazul în care Holzindustrie Schweighofer cumpără lemn din aceste zone sau din depozitele situate în imediata apropiere a parcurilor naționale sau a pădurilor virgine, angajații noștri verifică documentele necesare recoltării legale a lemnului (actul de punere în valoare, amenajamentul silvic) cu atenție maximă.

  • Echipa de conformitate consolidată

Un proces riguros de due diligence necesită un număr adecvat de experți bine instruiți. Recent, Holzindustrie Schweighofer și-a dublat echipa de certificare și conformitate, ajungând la 16 experți care lucrează pentru companie.

  • Renunțarea la furnizorii care nu respectă politica de achiziții a Holzindustrie Schweighofer

În cazul în care furnizorii nu respectă politica de achiziții a companiei, aceștia sunt excluși din lanțul de aprovizionare.

  • Holzindustrie Schweighofer nu acceptă lemn provenit din parcurile naționale

Holzindustrie Schweighofer a implementat în România politica „Zero transporturi din parcurile naționale”, deși legislația permite recoltarea lemnului din zonele tampon ale parcurilor naționale.

  • Training de conformitate și anti-corupție

Pentru angajați, în special pentru cei care se ocupă de achiziții, Holzindustrie Schweighofer organizează în mod regulat training-uri de conformitate și anticorupție.

  • schweighofer-initiative.org

Holzindustrie Schweighofer este angajat într-un dialog public transparent și deschis. Site-ul web www.schweighofer-initiative.org este parte a contribuției companiei la acest demers și prezintă eforturile de a îmbunătăți dialogul deschis pe teme de sustenabilitate în industria lemnului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava