Concert pascal
MOPAN Suceava

Compania Holzindustrie Schweighofer România, ca partener al Asociației Administratorilor de Păduri (AAP) și al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava va organiza, pe 12 mai 2018, o amplă acțiune de plantare de copaci, în cadrul proiectului „Pădurea de Mâine”.
Proiectul a început în septembrie 2017 când au fost plantate 4,7 hectare cu peste 21.000 de puieți la Poieni-Solca, în județul Suceava. Potrivit reprezentanților Holzindustrie Schweighofer România, proiectul își propune plantarea unui milion de puieți în România, pe suprafețe private aflate în fondul forestier și care, din diverse cauze, s-au degradat și au nevoie de noi plantări.
„Împădurirea și reîmpădurirea reprezintă elemente cheie în efortul de conservare a resurselor forestiere, precum și de prevenire a eroziunii, alunecărilor de teren și inundațiilor. Noile păduri pe care le planificăm vor juca, de asemenea, un rol social și de recreere important.
Pe 12 mai vom reîmpăduri două hectare de teren din comuna Dorna Candrenilor, în Parcul Național Călimani. Pădurea a fost afectată în ultimii ani de doborâturi de vânt izolate și de uscarea arborilor iar proprietara, o doamnă în vârstă, nu are resursele necesare pentru lucrările ce se impun.
Vom planta 6.340 de puieți de molid, brad și zadă. Lucrările de îngrijire (completări cu puieți, îndepărtarea vegetației ierboase din jurul puieților) vor fi acoperite timp de șase ani în cadrul proiectului Pădurea de Mâine, în perioada 2018-2023, pentru a asigura instalarea cu succes a vegetației forestiere”, a transmis Holzindustrie Schweighofer România.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava