Concert pascal
MOPAN Suceava

Serviciul Public Salvamont Suceava informează că stratul de zăpadă măsoară aproape 15 centimetri în toată zona montană a județului, la peste 1.400 de metri. În zonele unde vîntul a viscolit zăpada (de regulă la limitele dintre pădure și golul alpin) și pe jgheaburi, grosimea stratului de zăpadă poate ajunge pînă la 50 de cm, cu avertizarea că aceste cifre pot crește având în vedere prognoza pe următoarele zile.

Salvamontiștii vin cu unele recomandări pentru turiști: – să țină cont de atenționările de vreme rea și să nu se hazardeze pe traseele montane care urmăresc crestele montane sau traseele dificile de acces în zona de creastă, pentru că, din cauza vizibilității scăzute orientarea poate fi dificilă, iar marcajele turistice, exceptînd stîlpii indicatori, sînt acoperite de zăpadă sau de crengile arborilor; – să fie echipaţi corespunzător, astfel: cu ghete de iarnă, parazăpezi, jachetă de vînt, polar, rucsac, căciulă și ochelari, și să aibă apă și mîncare; – să ia numerele de telefon ale serviciului Salvamont şi totodată să se intereseze dacă traseul ce urmează să fie abordat este deschis; – în cazul în care se consideră că au anumite probleme, sau au pierdut marcajul traseului, este indicat să telefoneze serviciului Salvamont pentru informaţii sau pentru intervenţii în timp optim, pentru a se evita situaţii neplăcute, uneori critice.

Deoarece în următoarele zile se anunță vreme nefavorabilă cu ninsori și vînt, nu sînt recomandate următoarele trasee montane:

a. în masivul Călimani – traseul marcat cu punct roșu, între șaua Negoiu și Poiana Izvoarele; – traseul marcat cu punct albastru, între Gura Haiti și vf. Călimaniul Cerbului;- traseul marcat cu cruce roșie – Poiana Izvoarelor – Coada Pietrosului – vf. Pietrosu,

b. în masivul Rarău – traseul marcat cu cruce albastră – circuit Pietrele Doamnei sau spre vf. Rarău (punct albastru).

c. în masivul Giumalău – zona de creastă.

d. în masivul Suhard – zona de creastă.

Telefoane utile: 0745/313052 şi 0725826668 ( salvamont) – pentru informaţii si recomandări privind zona montană. 112 – pentru cazurile ce implică acțiunea comună a mai multor servicii de urgenţă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava