MOPAN Suceava

Pentru orice sofer este foarte importanta pregatirea masinii pentru iarna. Ingrijirea masinii pe timp de iarna este o munca in plus, dar trebuie sa faca parte din rutina oricarui sofer responsabil. Acest lucru este obligatoriu, deoarece temperaturile scazute pot aduce diferite probleme tehnice pentru masina sau pentru ceilalti participanti la trafic. Iarna poate aduce inghet si mult zapada, toate acestea avand capacitatea de a transforma o cursa obisnuita intr-un posibil accident.

Partea buna este ca se pot evita astfel de neplaceri daca daca masina se pregateste de iarna din timp si intr-un mod corespunzator. Pentru ca iarna sa nu te ia prin surprindere, iata cateva sfaturi despre cum sa iti pregatesti masina pentru aceasta iarna.

Protejeaza masina de frig si inghet

Pentru a feri de inghet masina este necesar sa o acoperi cu o copertina, mai ales pe timpul noptii atunci cand temperaturile sunt foarte scazute. Daca ai posibilitatea sa pui masina intr-un garaj, cu atat mai bine, vei scapa de grija inghetului. Acest lucru nu numai ca ajuta pentru protejarea masinii de inghet, dar ajuta si soferii pentru a nu mai pierde timp cu indepartarea zapezii si cu pornitul greul al masinii. Mai pe scurt, parcarea autoturismului intr-o zona calda si uscata va face mult mai usoara plecarea dimineata.

Verifica bateria

Bateria unei masini este foarte important de verificat si de protejat pe timpul iernii. Temperaturile scazute pot reduce puterea bateriei cu pana la 50%. Daca nu vei avea grija de bateria masinii tale pe timp de iarna poti risca chiar sa fie necesar sa o inlocuiesti. Asta inseamna costuri suplimentare ceea ce nu este prea placut.

Programeaza o inspectie a masinii

Imagineaza-ti la o vizita la medic pe care fiecare dintre noi este bine sa o facem anual. Asa este si in cazul masinii. Inainte de sosirea iernii este bine sa mergi pana la un service auto specializat pentru a face o verificare a starii de functionalitate sau verificarea uleiului si a antigelului. Un mecanic te poate informa daca diferite componente ale masinii cum ar fi radiatorul sau franele nu se afla intr-o stare prea buna. Poti chiar sa alegi sa schimbi si uleiul inainte de sezonul friguros. Mecanicul este cel mai in masura sa iti dea sfaturi legate de masina ta pentru a o feri de ger.

Echipeaza masina cu anvelope adecvate

Un lucru care este extrem de important si de necesar este sa inlocuiesti si anvelopele de vara cu cele de iarna, pentru ca cele de vara nu fac fata temperaturilr scazute, devenind rigide odata cu aparitia frigului. Acest lucru te ajuta pentru un condus in siguranta pe carosabilul alunecos de pe timpul iernii. Pe langa schimbarea lanturilor trebuie sa iei in considerare si cumpararea de lanturi pentru anvelope.

Pregateste un kit de urgenta

Un alt lucru pe care trebuie sa il faci pentru a-ti pregati masina de iarna este sa iti pregatesti un “kit” de urgenta, pentru situatii neprevazute care pot impiedica mersul corespunzator al masinii. Iata ce ar trebui sa iti pui in masina ta pe timp de iarna: un sac de nisip, antigen, lichid pentru parbriz, lanturi antiderapante si orice alt lucru care stii ca te poate ajuta sa te simti in siguranta pe tot parcursul condusului pe timpul iernii.

Verifica lamelele stergatoarelor

Stergatoarele sunt necesare si pe timpul noptii, te ajuta sa conduci in siguranta si fara disconfort atunci cand ninge si nu ai vizibilitate, la fel ca si in cazul ploii. De aceea este recomandat sa verifici si stergatoarele inainte de sezonul friguros pentru ca acestea sa fie functionabile. Nu sunt o investitie prea mare, asadar daca vei constata ca nu functioneaza chiar asa cum trebuie pot isa achizitionezi unele noi. Nu uita si de lichidul de parbriz special pentru iarna.

Dincolo de aceste sfaturi cel mai important este cel legat de condusul prundent. Chiar daca masina este pregatita corespunzator pentru iarna ramane foarte important comportamentul tau in trafic pentru a te feri de orice fel de primejdie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava