Concert pascal
MOPAN Suceava

Popularizate de Roomba, aspiratoarele robot au devenit o nouă normă tehnologică, menținând podelele curate pentru cei leneși sau ocupați. Ele existat de ceva timp, dar mulți oameni încă se luptă să înțeleagă modul în care funcționează. Acestea sunt aspiratoare inteligente care pot naviga adesea în jurul diferitelor obstacole, cartografiind camerele astfel încât să poată curăța mai eficient.

Unele modele mapează camerele, în timp ce altele curăță la întâmplare. Unele pot fi programate, în timp ce altele nu sunt la fel de convenabile. Totuși, toate aspiratoarele robot curăță cu aport uman minim.

Dacă ești în căutarea propriului aspirator robot, poate fi important să înțelegi unele dintre caracteristicile importante ale acestei tehnologii.

Elementar de știut

Primul lucru pe care îl vei auzi de la aproape orice producător este că aspiratorul robot nu este menit să înlocuiască aspiratorul tradițional. Este menit să te ajute la întreținerea generală în cazul în care nu ai mult timp pentru a curăța podelele pe tot parcursul săptămânii.

Cu toate acestea, un aspirator robot te poate ajuta și dacă nu ai timp să faci curățenie. În acest caz, va trebui probabil să investești mai mulți bani într-un aspirator robot de ultimă generație pe care îl poți rula în fiecare zi. Astfel, nu va trebui să utilizezi un aspirator tradițional mai des de o dată sau de două ori pe lună.

Caracteristicile și specificațiile de bază sunt cam aceleași, indiferent de aspiratorul robot. Unele aspiratoare oferă mai mult decât lucrurile de bază, dar acestea costă, de obicei, și mai mulți bani.

Lucruri precum senzorii, periile rotative și senzorii de baterie sunt cele mai de bază caracteristici. Acestea sunt concepute pentru a te ajuta cu întreținerea generală, necesitând ceva mai multă contribuție din partea ta decât un model high-end.

Aspiratoarele robot de bază nu se pot întoarce de obicei la stațiile de andocare. Nu pot să facă harta camerei și de multe ori nu pot vedea obstacole precum scări. Din acest motiv, acestea sunt recomandate persoanelor care folosesc un aspirator tradițional cel puțin o dată pe săptămână.

Cartografiere

Cartografierea și navigarea se găsesc de obicei la aspiratoarele robot de ultimă generație. Fiecare producător are propria sa abordare în acest sens, dar în majoritatea cazurilor, se învârte în jurul a două metode.

Într-un caz, un aspirator robot cu o cameră de bord realizează fotografii ale tavanelor, pereților, ușilor, mobilierului, scărilor și altor repere. Cealaltă metodă utilizează lasere pentru a detecta și măsura distanța dintre vid și anumite obiecte. Ambele sunt destul de eficiente, folosind date combinate cu ceea ce colectează de la ceilalți senzori pentru a construi o hartă a camerei.

Cartografierea poate să nu pară necesară, dar oferă beneficii semnificative. Atunci când un aspirator robot are un plan de etaj, acesta poate identifica cea mai eficientă cale de curățare. Acesta este motivul pentru care aceste aspiratoare robot se mișcă într-un model aparent drept, în timp ce altele se mișcă la întâmplare.

Un alt lucru pe care îl poate face aspiratorul robot cu cartografiere este să se localizeze pe hartă. Acest lucru spune aspiratorului unde a fost și unde trebuie să meargă. Acest lucru îi permite, de asemenea, să găsească încărcătorul de andocare pentru a se reîncărca după o sesiune de curățare.

Cu toate acestea, ar trebui să reții că maparea are și dezavantaje. Aspiratoarele cu cartografiere a camerei tind să-și piardă calea în condiții de lumină slabă. De asemenea, pereții întunecați pot zăpăci robotul, chiar dacă folosește lasere pentru a cartografia zona. Oglinzile până la podea ar putea păcăli aspiratorul că camera este mai mare decât este de fapt. Acestea sunt doar câteva probleme, dar nu sunt la fel de dificil de tratat atunci când le compari cu beneficiile pe care le oferă un astfel de aspirator robot.

Indiferent de cât plătești pentru un aspirator robot, acesta va avea probleme uneori. Aceste aspiratoare se pot încurca în corzi și se pot bloca sub mobilier. Navigarea și cartarea sunt concepute pentru a ajuta robotul să fie mai eficient, cu un ajutor minim de partea ta. Totuși, asta nu înseamnă că nu vor da greș uneori.

Iei în considerare un aspirator robot? Iată ce ar trebui să știi, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Economic
Etichete
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava