Concert pascal
MOPAN Suceava

Una dintre staţiile de monitorizare a calităţii aerului din Suceava nu mai funcţionează de la începutul acestui an. Mai mult, conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava continuă să raporteze că sucevenii nu trebuie să-şi facă probleme în privinţa calităţii aerului. Potrivit unui raport citit de şeful APM Suceava, Vasile Oşean, în cadrul ultimei şedinţe a Colegiului Prefectural, în scopul evaluării calităţii aerului prin monitorizare continuă, pe teritoriul judeţului Suceava sunt amplasate 4 staţii automate de monitorizare aparţinând Reţelei Naţionale pentru Monitorizarea Calităţii Aerului (RNMCA).

Este vorba despre staţia de fond urban SV1, amplasată în municipiul Suceava, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, de staţia de tip industrial SV2, din Suceava, de la Grădiniţa nr. 12 din cartierul Cuza Vodă, precum şi de staţia de tip trafic SV3, amplasată în oraşul Siret, pe str. Alexandru cel Bun f.n, care evaluează în principal influenţa traficului de pe drumul european E85 asupra calităţii aerului în imediata vecinătate a acestei artere de trafic care străbate oraşul spre şi dinspre Vama Siret. A patra staţie este amplasată în comuna Poiana Stampei, în vecinătatea staţiei meteorologice a Administraţiei Naţionale de Meteorologie, şi evaluează nivelul de fond regional european al poluanţilor din aer.

Vasile Oşean a precizat că o parte din echipamente sunt defecte, unele încă din anul 2011, iar lipsa alocărilor bugetare de la MMSC, deţinătorul RNMCA, nu a permis remedierea lor şi buna întreţinere a celor încă funcţionale.

Astfel se face că stația de tip industrial de evaluare a calității aerului din Burdujeni a fost oprită temporar din ianuarie 2014, datorită defectării majorităţii echipamentelor, iar unii poluanţi nu au mai putut fi monitorizaţi în toate staţiile.

Mai mult, tot şeful APM a mai spus că la staţia de monitorizare de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, începând din luna august a anului trecut, la staţia de monitorizare de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Suceava nu se mai măsoară concentraţia de pulberi în suspensie PM 2,5 din aer deoarece s-a defectat pompa de prelevare. Cu toate acestea, deşi această pompă de prelevare s-a stricat de circa 10 luni, Vasile Oşean a dat asigurări, în mod surprinzător, că „media anuală la PM2,5 din anul 2013 s-a situat sub valoarea limită anuală + marja de toleranţă (VL+MT) pentru anul 2013.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava