Concert pascal
MOPAN Suceava

În data de 3 februarie în baza datelor şi informaţiilor deţinute în cadrul Planului Comun de Acţiune “Scutul Pădurii”, polițiști din cadrul Serviciul de Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la două societăți de profil cu sediul social în orasul Vicovu de Sus astfel:

  • În urma efectuării balantei dintre stocurile scriptice raportate in SUMAL 2.0 si stocurile faptice de material lemnos inventariate, echipa de control a constatat faptul că una dintre societățile comerciale nu deține in depozit cantitatea de 41,90 mc lemn rotund răsinoase.

De asemenea, s-a constatat faptul că operatorul economic nu a împrejmuit depozitul societății conform legislației silvice în vigoare.

În cauză au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale in valoare de 5.000 lei reprezentantului societății comerciale, conform Legii nr.171/2010,  iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 41,90 mc lemn rotund de esență răsinoase în valoare totală de 8.380 lei .

  • În urma efectuării balantei dintre stocurile scriptice raportate in SUMAL 2.0 si stocurile faptice de material lemnos inventariate echipa de control a constatat faptul că cea de-a doua societate comercială controlată deține in depozitul societății din localitatea Vicovu de Sus, cantitatea de 6,04 mc lemn rotund răsinoase, fără documente care să ateste proveniența legală.

De asemenea, s-a constatat faptul că operatorul economic nu a respectat obligația de a efectua fotografii corespunzătoare materialului lemnos transportat cu avizele de însotire electronice raportate in SUMAL 2.0.

În cauză au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale in valoare de 5.000 lei reprezentantului societății comerciale, conform Legii nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 6,04 mc lemn rotund de esență răsinoase în valoare totală de 1.209 lei.

 

Ilegalități la regimul forestier depistate la două societăți din Vicovu de Sus, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava