Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a semnat, luni, contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul „Municipiul verde-Mobilitate urbană durabilă în Vatra Dornei”. Firmele care vor realiza lucrările sunt SC MAGHEBO SRL și SC CORNELL’S FLOOR SRL, valoarea proiectului fiind de 21,259 milioane de lei, inclusiv TVA. Lucrările trebuie finalizate în 20 de luni de la data emiterii ordinului de începere.

Primarul Ilie Boncheș a declarat că în cadrul proiectului vor fi realizate următoarele investiții:

  • Autobuze hybrid și stații de încărcare electrice pentru autobuze
  • Amenajare stații autobuze
  • Sistem de de E-Ticketing și management al flotei
  • Infrastructură pentru biciclete în zona centrală a municipiului
  • Serviciu de închiriere biciclete (Bike-Sharing)
  • Reabilitare străzi destinate traseelor pentru mijloacele de transport in comun:

a) strada Mihai Eminescu – se va reabilita stratul de îmbrăcăminte asfaltică – se vor desființa parcările laterale de pe cele două sensuri, în locul lor creându-se piste pentru biciclete – se va reabilita infrastructura din corpul drumului (creare canale tehnice)

b) strada Republicii – va fi reabilitată zona 1 prin refacerea infrastructurii carosabile cu pavele și a zonei 2 prin înlocuirea stratului de uzură din beton asfaltic – vor fi create trasee pietonale corespunzătoare – vor fi create piste de biciclete

În plus, pe Aleea Dornelor – tronsonul 1 și tronsonul 2, va fi reabilitată infrastructura stradală in ideea asigurării confortului pentru pistele de biciclete construite de-a lungul lor, pentru a fi evitate inconvenientele create bicicliștilor și pietonilor pe timp ploios

  • Parcări autovehicule – vor fi realizate două parcări în zone adiacente centrului municipiului, care ar determina atât riveranii cât și turiștii să renunțe la utilizarea autovehiculelor personale și să se deplaseze utilizând biciclete sau să folosească arealul ca zonă de promenadă.
  • Strada Luceafărului – se va înlocui pavajul, actualmente deteriorat, se vor înlocui rigolele pluviale, se va armoniza cromatic arhitectura stradală cu clădirile istorice din vecinătate
  • Pod pietonal peste râul Dorna – se reabilitează structura de rezistență și calea de rulare, se reabilitează parapetii, se intervine in albie pentru reabilitarea pilelor și a albiei în scopul stopării eroziunii și evitării inundației datorită blocajelor ce pot să apară, se reabilitează gurile de scurgere, se reface arhitectura pentru a corespunde cerințelor unei stațiuni turistice de interes național.
  • Reabilitare Pasaj subteran – se reabilitează infrastructura de rezistență, se blochează fisurile ce permit infiltrații și se hidroizolează, se fac reabilitări arhitecturale, se montează două servoscări pentru persoanele cu handicap.

– Iluminat public pentru deservirea pistelor de cicliști: se realizează un sistem de iluminat pentru pistele de biciclete și aleile pietonale aferent străzilor Mihai Eminescu, Luceafărul, Republicii, Băii, Vasile Lițu, aleea Dornelor, Zona Parcării nr.1 și 2.

– Montare Bolarzi retractabili pe străzile Luceafărului și Republicii Tr.2. – pe strada Luceafărului vor permite doar aprovizionarea unităților economice din zona – pe strada Republicii Tr.2 traficul va fi restrictionat in weekend-uri și cu ocazia diverselor evenimente culturale și sportive – bolarzii retractabili au avantajul de a putea permite în timp util accesul vehiculelor de intervenție (salvare, poliție, jandarmerie) în momentul când străzile sunt închise traficului auto.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava