MOPAN Suceava

La finalul săptămânii trecute, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ilie Niţă, a fost prezent la lucrările Forumului economic internaţional „Tendinţe actuale ale cooperării transfrontaliere ucraineano-române”, care a avut loc la Cernăuţi, în Ucraina. Alături de reprezentanţii autorităţilor judeţene sucevene, ai mediului de afaceri şi societăţii civile, la întâlnirea de la Cernăuţi au fost prezenţi şi proprietari ai unor firme din mai multe domenii de activitate din Ucraina, cum ar fi turism, industrie alimentară, construcţii sau confecţii. Ilie Niţă a declarat că întâlnirea oamenilor de afaceri din judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi a fost organizată la iniţiativa societăţii „Clubului oamenilor de afaceri din Bucovina”, cu sprijinul Consulatului General al României, Administraţiei Regionale de Stat şi Consiliului Regional din Cernăuţi.

„Scopul acestui demers este de a discuta probleme cu care se confruntă oamenii de afaceri români şi ucraineni, în demersul lor comun de a dezvolta relaţii economice şi comerciale la nivel regional”, a spus Ilie Niţă. El a adăugat că printre obiectivele prioritare ale Consiliului Judeţean Suceava, un loc important îl ocupă dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu unităţi administrativ-teritoriale din alte ţări. Vicepreşedintele CJ Suceava a spus că importanţa relaţiilor externe pentru administraţia judeţeană este dovedită de legăturile bilaterale stabilite deja prin acorduri de înfrăţire între judeţul Suceava şi 10 regiuni din străinătate. „După cum se ştie, în Bucovina există o tradiţie a interculturalităţii, demonstrată de istoria locurilor, de viaţa cotidiană a generaţiilor succesive, care de secole convieţuiesc împreună, sub semnul armoniei şi respectului reciproc. Iar realizarea în comun a unor acţiuni cu semnificaţii profunde în istoria comună a popoarelor ucrainean şi român scoate în evidenţă faptul că respectându-se valorile umane, interconfesionale şi culturale s-a putut armoniza permanent dialogul dintre noi, iar proiectele realizate în comun au adus plus valoare tuturor celor cărora le sunt adresate”, a spus Ilie Niţă în cuvântul său adresat participanţilor la forumul economic din Cernăuţi. El a amintit de faptul că un rol important în dezvoltarea unor relaţii de parteneriat între cele două parţi l-a avut protocolul de colaborare încheiat între Regiunea Cernăuţi şi judeţul Suceava în anul 2998, în baza căruia au fost realizate şi sunt dezvoltate în continuare multiple forme de colaborare, reciproc avantajoase pentru toţi locuitorii din cele două zone.

Ilie Niţă a participat la Cernăuţi la un forum de afaceri cu reprezentanţi din Suceava şi Ucraina, 1.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava