MOPAN Suceava

Oraşul Gura Humorului a fost lovit din plin de viiturile de pe pârâul Voroneţ şi râul Moldova după ruperile de nori de duminică după amiază. Mai multe persoane aflate în zonă au postat pe reţelele de socializare filme în care s-a putut vedea dezastrul provocat de ape, atât în parcul de agrement Ariniş, în special în zona pârtiei de schi Şoimul, cât şi în cartierul Voroneţ, acolo unde apele au inundat gospodării şi unităţi turistice sau au distrus mai multe construcţii. În unul dintre filmele postate pe reţelele de socializare se poate vedea cum o maşină a fost luată de ape, în timp ce o altă persoană a filmat dezastrul din zona pârtiei Şoimul, acolo unde zona administrativă a fost acoperită de buşteni de mari dimensiuni aduşi de viituri.


Potrivit unui comunicat al ISU Suceava, în urma avertizărilor de fenomene meteo periculoase, din data de 19 iunie 2016, pompierii militari suceveni au intervenit în urma ploilor torenţiale, care au afectat 23 de localităţi din tot judeţul, respectiv Gura Humorului, Cajvana, Poieni-Solca, Botoşana, Ehreste, Cununschi, Zalomestra, Voroneţ, Pojorâta, Negrileasa, Gălăneşti, Izvoarele Sucevei, Soloneţu Nou, Gura Solcii, Suceava, Lungeni, Doroteia, Plutoniţa, Bivolărie, Vicovu de Jos, Vicovu de Sus, Ciumârna şi Vatra Moldoviţei.


Astfel, 138 de pompieri salvatori, cu 65 de autospeciale, sprijiniţi de poliţişti, jandarmi, lucrători ai Serviciilor Voluntare şi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă (în total 317 persoane cu 97 mijloace de intervenţie), au intervenit în diferite situaţii, de monitorizare, evacuare apă şi salvare/evacuare persoane.
Cele mai afectate localităţi, din cauza inundaţiilor, au fost Plutoniţa, Gura Humorului, în cartierul Bogdăneasa, şi Doroteia. În total, în toate zonele afectate de fenomenele meteo periculoase, s-au înregistrat 11 locuinţe inundate, 32 de anexe, 84 de curţi sau grădini şi 3 beciuri, de asemenea inundate.


În oraşul Gura Humorului, pompierii au intervenit în cartierul Bogdăneasa din oraşul Gura Humorului, unde o mamă cu fiica sa, care erau programate la medic, au fost trecute pe o punte de acces consolidată, cu ajutorul pompierilor militari.
Ca şi în cazul inundaţiilor precedente, din localităţile Horodnic de Sus şi Horodnic de Jos, zonele critice au fost în permanent monitorizate pe tot parcursul nopţii, urmând ca în perioada următoare, comisii mixte să se deplaseze în teren şi, împreună cu autorităţile locale, să evalueze pagubele generate de inundaţii.

Imagini de groază în Gura Humorului după inundaţiile de duminică (Foto şi video), 9.0 out of 10 based on 9 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (9 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava