MOPAN Suceava

COMUNICAT DE PRESĂ:

Laboratorul metodic pentru self-service, activitate a proiectului „Eficiență și calitate în SPO – EC SPO“- POSDRU/123/4.1/S/130262, contribuie la îndeplinirea obiectivelor Strategiei Naționale pentru Ocupare Forței de Muncă 2014-2020

În perioada 01.01.2014 – 30.06.2015, Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea, în calitate de beneficiar, desfășoară proiectul „Eficiență și calitate în SPO – EC SPO” – POSDRU /130/4.1/S/130262 alături de partenerii naționali SC Tobimar Construct SRL, SC Drummers Concept SRL, AJOFM Satu-Mare și partenerii transnaționali Desarrollo de Estrategias Exteriores SA Oviedo-Spania şi Servicio Público De Empleo Del Principado De Asturias-Spania, în judeţele Tulcea, Satu Mare, Constanţa, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Suceava, Vaslui, Covasna şi Neamţ. Proiectul urmărește îmbunătăţirea calităţii, eficienţei şi transparenţei serviciilor furnizate de structurile Serviciului Public de Ocupare (SPO) din Regiunile Sud-Est, Nord-Vest, Nord-Est și Centru ale României.

Una dintre activitățile proiectului EC SPO, care contribuie la atingerea obiectivelor Strategiei Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă 2014-2020, este implementarea unui laborator metodic pentru self-service. În cadrul acestei activități, partenerii implicați în proiect urmăresc să înființeze și să doteze cu echipament hardware și software 27 de puncte self-service, în cele nouă județe țintă ale proiectului. Astfel, în cadrul sediilor primăriilor din localitățile Ulmeni, Seini, Ocna Șugatag (Maramureș); Eforie, Băneasa, Cernavodă (Constanța); Fălticeni, Vatra Dornei, Siret (Suceava); Coroiești, Pochidia, Gârceni (Vaslui); Valea Vinului, Supur, Cehal (Satu Mare); Săbăoani, Hangu, Tarcău (Neamț); Ostrov, Topolog, Sulina (Tulcea); Tiha Bârgăului, Romuli, Șieuț (Bistrița Năsăud) și Brețcu, Baraolt, Comandău (Covasna) vor fi instalate infochioșcuri care vin în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

În plus față de înființarea și dotarea „punctelor de autoservire cu servicii”, proiectul cuprinde și o componentă metodologică menită să dezvolte materiale suport pentru folosirea infochioșcurilor, să asigure instruirea specifică pentru folosirea noilor mijloace de informare pentru 100 de specialiști ai SPO, în cadrul a nouă stagii metodice organizate pentru fiecare județ în parte cuprins în proiect, și să ofere asistență de specialitate pentru șomeri.

De asemenea, în fiecare județ vizat un consilier profesional va susține clienții SPO în procesul de familiarizare cu „self service” și de formare a autonomiei individuale de autoinformare și autocunoaștere, caracteristici esențiale în găsirea unui loc de muncă.

Cum România a pierdut în perioada 2000-2012,  5,7% din rata totală de ocupare a populaţiei cu vârstă de muncă 20 – 64 de ani – 63,8% în 2012, personalul Serviciului Public de Ocupare, redus numeric din cauza crizei financiare, nu face față solicitărilor venite din partea unui număr în creștere de șomeri. Drept urmare, înființarea unor puncte de autoservire cu informații și servicii specifice și instruirea pentru folosirea acestor puncte a celor aflați în căutarea unui loc de muncă crește șansele șomerilor de a-și găsi un loc de muncă și astfel de a atinge ținta de ocupare stabilită de România pentru anul 2020 – 70% pentru populația cu vârsta cuprinsă între 20 și 64 de ani. Această țintă reprezintă contribuția României la realizarea dezideratului european în materie de ocupare stabilit prin Strategia Europa 2020, strategie care își propune ca Europa să crească inteligent, durabil și favorabil incluziunii și să găsească mijloace pentru a crea noi locuri de muncă.

Proiectul „Eficiență și calitate în SPO – EC SPO” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară 4 „Modernizarea Serviciului Public de Ocupare”, Domeniul major de intervenţie 4.2 „Formarea personalului propriu al SPO”.

Date de contact: Iuliana Lefter – Manager Proiect

Tel.: 0240/516.858; Email: ajofm@tl.anofm.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava