Concert pascal
MOPAN Suceava

Bolnavă şi săracă, o suceveancă încă mai speră ca în viaţa ei să se întîmple o minune. În 2009 a primit diagnosticul de coxartroză bilaterală congenitală şi a aflat că suferinţa ei poate fi curmată în urma unei intervenţii chirurgicale. Costul operaţiei este, însă, unul extrem de ridicat şi femeia şi-a abandonat, la un moment dat, visul de a putea merge, din nou, pe propriile picioare. Dar noi credem în minuni şi vrem să îi arătăm, cu ajutorul vostru, că actele de caritate pot schimba vieţi.Vă facem cunoştinţă cu o doamnă pentru care vrem să strîngem bani pentru operaţia care o va ajuta să scape de cadrul fără de care acum nu poate să facă nici un pas. Înainte de a-i cunoaşte povestea, vrem să vă arătăm unde stă sau, mai bine spus, în ce condiţii stă. Suntem în Burdujeni sat. Dacă imaginile nu sunst destul de grăitoare (vezi foto), vă spunem că stă într-o să-i spunem casă cu două camere, ridicată în curtea casei vechi care nu mai poate fi locuită.

A pierdut-o din cauza sărăciei, pentru că nu avut niciodată bani suficienţi să o întreţină. Anul trecut, cu ajutorul Primăriei, cu banii din pensia de handicap şi mai din nimic, aproape, a reuşit, în locul unui fost coteţ, cu ajutorul soţului şi al uneia dintre cele două fete, să ridice această căsuţă. Soţul s-a stins, fetele au plecat la muncă în străinătate şi femeia a rămas cu locuinţa neterminată şi cu boala care avansează pe zi ce trece. Nu are apă curentă, nu mai are lemne de pus pe foc, frigiderul e gol, iar pe la medic nu a mai fost din 2012. A renunţat să se mai caute de sănătate din momentul în care i s-a spus că operaţia de care are nevoie costă vreo 80 de milioane de lei doar pentru protezarea unuia dinre şolduri. Iar ea trăieşte din pensia de handicap de gradul I. Din cauza bolii nu a putut lucra decît cîţiva ani, deci nu mai are alte venituri. Doamna Gabriela Coman, căci despre ea este vorba, este, aşadar, şi bolnavă, şi săracă. Are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea duce o viaţă cît de cît normală.

„Am fost diagnosticată în 2009 cu coxartroză bilaterală congenitală la Tîrgu Mureş. Am reuşit atunci să-mi scot pensie de handicap de gradul I. În 2012 am fost la Iaşi, m-au văzut şi medicii de acolo, mai exact prof. dr. Botez, şi mi-a spus că mă poate opera, dar costa foarte mulţi bani, 8000 de lei la un şold, la care se mai adunau alte cheltuieli pentru recuperare, apoi pentru proteza de la celălalt şold. Foarte mulţi bani şi nu dispuneam de ei. Făcusem socoteala atunci şi mă ajungea la peste 20000 de lei cu totul. Eu trăiesc din pensia de handicap şi din indemnizaţia de însoţitor şi sunt multe, multe lucuri care îmi trebuie, îmi trebuie ajutor”, ne-a spus doamna Coman.

Povestea tristă a Gabrielei Coman poate avea un final fericit, iar noi putem fi autorii acestui final. Împreună putem face minunea pe care Gabriela Coman o aşteaptă de atîţia ani. Cei care vor să-i dea acestei femei dreptul la o viaţă normală pot face donaţii în contul: RO74 RZBR 0000 0600 1715 4578 RON deschis de Asociaţia SEVA la RAIFFEISEN BANK Agenţia Bucovina Suceava, cu specificaţia pentru Coman Gabriela.

Împreună putem face o minune!, 8.7 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.7/10 (3 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava