Concert pascal
MOPAN Suceava

Luna noiembrie a anului școlar 2020-2021 a reprezentat o perioadă bogată în activități educative desfășurate la nivelul Școlii Gimnaziale „George Voevidca” Câmpulung Moldovenesc și a structurilor arondate.

Între 01-19 noiembrie 2020 s-a derulat, pentru al patrulea an consecutiv, Campania 19 Zile de prevenire a abuzurilor şi violenţei asupra copiilor şi tinerilor. Proiectul educațional la nivel național este inițiat de către Federația Internațională a Comunităților Educative și susținut de către Ministerul Educației și Cercetării, reprezentând o modalitate deosebit de atractivă de a organiza acțiuni pentru schimbarea comportamentului social, pentru educarea și mobilizarea copiilor și tinerilor, prin implicarea acestora, împreună cu instituții, organizații și alți parteneri ai societății civile, în prevenirea abuzului, neglijării, bullying-ului, abandonului și absenteismului școlar, a consumului de droguri și alte substanțe nocive, a traficului de persoane. Acțiunile desfășurate la nivelul unității școlare au fost diverse, de la prevenirea abuzului asupra copiilor străzii până la prevenirea violenței și abuzului sexual asupra copiilor sau prevenirea traficului de copii.

De asemenea, Săptămâna Educaţiei Globale, ediția a XXII-a, desfășurată în perioada 16 – 20 noiembrie 2020, a mobilizat un număr de 104 de elevi și preșcolari și 8 cadre didactice care, prin activități specifice, au format o comunitate de învățare bazată pe încurajare, cooperare, toleranță și dezvoltare a abilităților pentru o cetățenie globală participativă. Școlarii și preșcolarii participanți au luat atitudine și au reacționat la problemele actuale cu care se confruntă omenirea, fiind discutate teme referitoare la protejarea naturii, schimbările climatice, dreptul la viață, dreptul la educație sau drepturile copiilor.

Nu în ultimul rând, în contextul Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, sărbătorită în toată lumea pe 20 noiembrie, cadrele didactice și elevii din Școala Gimnazială „George Voevidca” au răspuns invitației UNICEF de a se alătura inițiativei globale „Cea mai mare lecție din lume” (World Largest Lesson). Elevii au discutat despre un subiect de mediu actual și important: măștile de protecție anti-Covid 19 – sursă suplimentară de poluare și o problemă majoră de sănătate și de mediu, deopotrivă.
Elevii au aflat cum să se debaraseze responsabil de aceste materiale, în siguranță atât pentru oameni, cât și pentru natură și au fost îndrumați să vină cu idei de acțiuni colective pentru ca în localitatea în care trăiesc să nu mai existe astfel de obiecte aruncate la întâmplare.

„Prin toate activitățile derulate în această perioadă s-a urmărit cunoașterea și formarea unor atitudini de respingere a tot ceea ce are efect negativ asupra societății contemporane și formarea unei atitudini sănătoase, necesare dezvoltării personalității preșcolarului și elevului”, a declarat, prof. Nistor Oltea.

Împreună putem schimba lumea, 4.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/10 (3 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava