MOPAN Suceava

România va împrumuta 175 de milioane de euro pentru construcția de locuințe pentru persoane sau familii tinere din România, destinate închirierii, potrivit unui proiect de lege adoptat de Executiv în ședința de astăzi.

Guvernul propune Parlamentului aprobarea Acordului-cadru de împrumut dintre România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea unui proiect de construire/renovare/modernizare a unui număr de aproximativ 6990 de locuințe destinate închirierii de către persoane și familii tinere, ale căror venituri  nu permit închirierea unei locuințe de pe piața liberă.

Costul total net estimat al Proiectului este de 250 de milioane euro, din care împrumutul de la BDCE va finanța până la 70% din costurile totale eligibile ale Proiectului. Restul sumei va fi completată din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Agenția Națională pentru Locuințe și surse proprii ANL – 37,5 milioane euro,  și din bugetele locale – 37,5 milioane euro.

Ministerul Dezvoltării va realiza acest Proiect prin ANL, desemnată agenție de implementare a Proiectului, căreia i se va delega întreaga autoritate și responsabilitate privind realizarea Proiectului și utilizarea sumelor alocate acestuia.

Proiectul va fi implementat într-o perioadă de circa 5 ani, 2016-2020.

Beneficiarii Proiectului vor fi persoanele/familiile tinere cu vârsta până în 35 de ani la data depunerii cererii pentru locuințe și vor fi selectați de comisiile sociale ale consiliilor locale din județe.

Împrumutul BDCE are o perioadă de rambursare de 20 de ani, cu o perioadă de grație de maximum 5 ani, și va fi acordat în condiții avantajoase de piață pentru România.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava