MOPAN Suceava

Ceea ce s-a întâmplat la meciul de handbal masculin dintre CSU Suceava şi Dinamo, pierderea unui joc din cauza neprezentării ambulanţei la timp, este un lucru care s-a mai petrecut şi în alte competiţii sportive şi în alte localităţi. Acest lucru reprezintă o chestiune deosebit de importantă, care trebuie gândită şi rezolvată moral odată pentru totdeauna. Pentru că am trăit un asemenea moment, voi încerca să prezint situaţia din sufletul unui fost sportiv. Vă daţi seama dacă mai ţin bine minte un eveniment care s-a petrecut în perioada junioratului, înseamnă că acest lucru m-a marcat.
Era pe vremea de „dinainte” şi în Campionatul Republican de juniori aveam meci cu o echipă din Iaşi, dacă nu mă înşel. Spre deosebire de partida de Ligă Naţională unde ambulanţa nu a ajuns în timp util, la meciul nostru de fotbal juniori ea a fost prezentă la început, dar apoi a plecat nu se ştie din ce cauză. Oaspeţii noştri au sesizat momentul şi un jucător, care nu era cine ştie de accidentat a rămas la pământ un sfert de oră şi am pierdut meciul pentru că ambulanţa nu a sosit la timp. Cazul nu este chiar similar cu cel de la echipa de handbal a SUCEVEI, dar este pe aproape.
Ce simte un sportiv într-un asemenea moment când pierde un meci nu din vina sa şi fără să poată face nimic? Ce simte un sportiv când vede că munca lui de o săptămână, cel puţin, se duce pe „apa sâmbetei” în sclipici de girofar şi sunet de sirenă?
În suflet se simte o frustrare enormă şi apare o stare de nervozitate, normală zic eu şi bineînţeles la gură nişte „urări de bine” către cei vinovaţi.
În primul rând, un joc sportiv nu este cu nimic mai prejos decât salvarea vieţii unui om în cazul Ambulanţa! Poate că am exagerat puţin, dar vă prezint un scenariu care s-a întâmplat în cazul meciul de fotbal de pe vremuri şi care s-ar putea întâmpla echipei de handbal CSU Suceava, deşi noi ne dorim ca sportul sucevean să fie de-a pururi la nivelul pe care-l merită.
Deci am pierdut meciul cu gruparea ieşeană la „masa verde”, la fel ca şi echipa de handbal CSU Suceava şi ca să vedeţi ce influenţă poate avea în viaţă zgomotul unei ambulanţe, nu ne-am putut califica la turneul final al Campionatului Naţional de juniori I din cauza punctelor pierdute din cauza unei neglijenţe aparent minore. După ce am muncit un an de zile, ne-am făcut vise şi iluzii, nu am putut să ne vedem eforturile răsplătite din cauza faptul că ambulanţa nu a venit la teren în timp util. Mergând mai departe, în fotbal, la fel ca şi în alte sporturi, nu am avut şansa să fim văzuţi sau să ne facem cunoscuţi la nivel naţional din cauza unei ambulanţe. Poate că viaţa unora s-ar fi schimbat, nu-i aşa?
În cazul echipei de handbal masculin, pentru că vor exista şi penalităţi, dacă gruparea suceveană va retrograda din cauza acestui incident cu ambulanţa? Ce va fi în sufletul sportivilor, al antrenorilor, al iubitorilor de sport din Suceava?
Pentru că am menţionat faptul că trebuie să rezolvăm moral un asemenea incident de neprezentare a ambulanţei trebuie să lămurim şi un alt aspect. O situaţie de întârziere sau o eroare este o chestie omenească şi se poate întâmpla. Ce fel de echipă sportivă se pretează să se „bată cu pumnul în piept” pentru o victorie la „masa verde”? Ce fel de sportivi sunt aceia care nu mai au răbdare câteva minute pentru că ambulanţa nu este nici rachetă şi lamborghini şi a întârziat la un meci? Ce fel de sportivi sunt aceia care se bucură că au câştigat un meci în urma unui incident de acest gen şi nu pe teren?
Un asemenea caz, care repet, s-a mai întâmplat şi altora trebuie să dea de gândit tuturor celor implicaţi pentru că poate influenţa viaţa unui sportiv. Trebuie mai multă responsabilitate şi mai multă seriozitate în tratarea sportului pe care unii îl consideră o joacă. Este vorba despre viaţa unor oameni, despre muncă, despre sudoare, despre bani aruncaţi pe geam, lucruri care nu pot fi calculate în cifre. Vedeţi aşadar că nu am exagerat când am spus că întârzierea ambulanţei la un eveniment sportiv este tot aşa de gravă ca ajungerea la timp pentru salvarea vieţii unui om?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava