MOPAN Suceava

Prefectura Suceava a transmis că în urma analizei efectuate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, în perioada martie – noiembrie 2020, referitoare la evaluarea mediului de risc privind infecția cu virusul SARS-COV-2, au rezultat următoarele date referitoare la cauzele care au determinat infectările de la nivel județean, după cum urmează:

  1. Evenimente sociale/petreceri private
  2. Familie
  3. Locul de muncă
  4. Cerc de prieteni
  5. Deplasările în concedii
  6. Transportul în comun
  7. Baruri/terase
  8. Piețe
  9. Spații comerciale/supermarket-uri
  10. Centre rezidențiale
  11. Săli de fitness/club sportiv
  12. Revenirea în țară din zone de risc
  13. Biserici/lacașe de cult
  14. Spitale/cabinete medicale/stomatologice

“Evoluția cazurilor în județul Suceava din luna martie și până în prezent a fost direct influențată, pe lângă mediul de risc, și de gradul de conștientizare al populației privind respectarea măsurilor impuse de autoritățile centrale și județene”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava. Potrivit aceleiaşi surse, în judeţul Suceava au fost realizate campanii de informare publică în toată această perioadă, activitate ce se va desfășura și în continuare.

Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică au apreciat că mediile de risc identificate pot fi diminuate prin campanii susținute de conștientizare a populației pentru respectarea măsurilor impuse de autorități.

Având în vedere datele prezentate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Suceava și de evoluția cazurilor de COVID-19, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan a făcut un apel către cetățenii județului Suceava la respectarea regulilor, la evitarea zonelor aglomerate și a deplasărilor inutile.

În biserici, spitale și cabinete medicale s-au infectat cei mai puţini suceveni. Petrecerile private, principala cauză de infectare cu noul Covid, 9.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava