Concert pascal
MOPAN Suceava

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a făcut un nou apel către cetățeni să renunțe la curățarea terenurilor prin incendiere. „Deoarece legislaţia interzice arderea la întâmplare a vegetaţiei uscate, iar cei care o fac pun în pericol fondul forestier, bunuri materiale importante sau chiar vieţi omeneşti, transmitem din nou un apel către populaţie şi către factorii de răspundere din administraţiile locale, să respecte interdicţiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă când flăcările sunt favorizate de vântul puternic”, se arată într-un comunicat al ISU Suceava. Pompierii suceveni au subliniat faptul că un rol important în prevenirea incendiilor în profil teritorial îl au autorităţile administraţiei publice locale care, prin toate pârghiile legale de care dispun, trebuie să conştientizeze şi să determine populaţia să se comporte şi să acţioneze în spirit civic.

Potrivit aceleiași surse, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate nu mai puțin de 20 de incendii de vegetație uscată. Ca urmare a acestor incendii au fost afectate 50 ha de vegetație uscată, 40 ml de garduri și 7 tone de plante furajere (baloți). De asemenea, într-un în urma unui incendiu de vegetație izbucnit pe raza localității Todirești, propagat la un container din PVC, în care se afla material lemons,  pregătit pentru construcția unei locuințe, au ars 21 metri cubi scândură, 10 metri cubi grinzi, 10 metri cubi dulapi din lemn și 6 metri cubi lemn rotund.

În aceste misiuni au fost angrenați peste 100 de pompieri militari cât și personal al Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, personal apartinând Ocolului Silvic și inclusiv cetățeni din apropierea zonelor afectate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava