MOPAN Suceava
Galerie foto12 poze în acest set

Peste 200 de copii din comuna Sadova au început anul şcolar într-o nouă unitate de învăţământ. Luni, 14 septembrie 2015, de „ziua crucii” în cadrul unei ceremonii religioase oficiată de patru preoţi de la Parohiile Ortodoxe Sfântul Gheorghe şi Sfântul Nicolae Sadova a fost sfinţită noua Şcoală Gimnazială din Gura Sadovei. La inaugurare au fost pomeniţi toţi directorii şi cadrele didactice care şi-au desfăşurat activitatea la Sadova, din 1865 şi până în prezent. Potrivit primarului din Sadova, Mihai Constantinescu, construcţia noii şcolii a început în anul 2006 şi a fost finalizată în anul 2015, sumele de bani necesare fiind alocate de la bugetul local al comunei. El a precizat că în momenul de faţă, la noua unitate de învăţământ învaţă 206 preşcolari şi şcolari.


Mihai Constantinescu a explicat că noua şcoală are trei corpuri de clădire, din care două sunt destinate învăţământului, cu 10 săli moderne de clasă şi două laboratoare, o sală de conferinţe, cancelarie, birouri administrative şi grupuri sanitare pentru cadrele didactice şi elevi, centrală termică. În cel de-al treilea corp de clădire este amplasată o modernă sală de sport, realizată în perioada 2012 – 2015, prin contribuţia primarului comunei Sadova, Mihai Constantinescu, precum şi cu sprijinul Consiliului Local şi a aparatului de specialitate al primăriei.


Primarul Mihai Constantinescu a ţinut să precizeze că inaugurarea noii unităţi şcolară a avut loc la împlinirea a 150 de învăţământ de învăţământ în comuna Sadova.
El a explicat că în anul 1865 a fost deschisă prima şcoală primară în comună, la Gura Sadovei, într-o casă particulară, sub conducerea învăţătorului Gavril Antonovici, având un număr de 48 copii. Apoi, în anul 1866 s-a pune piatra de temelie a unei noi şcoli, care a fost finalizată în anul 1867. „În anul 1953 şcolii i-au fost adăugit un corp de clădire cu un număr de 6 clase. Această şcoală a funcţionat până în anul 2011 când a fost demolată. În anul 1890 se înfiinţează o şcoală şi la Fundu Sadovei, clădirea actuală din cărămidă fiind realizată în anul 1906. Nu în ultimul rând, trebuie spus că în anul 1955 a fost construită şi o şcoală la Holohoşca”, a declarat Mihai Constantinescu.

Tot luni, a avut loc inaugurarea şi sfinţirea altor două investiţii finalizate în această comună. Este vorba despre un teren de sport modern realizat la Şcoala din Fundu Sadovei şi un teren de joacă amenajat la Şcoala din Gura Sadovei. Mihai Constantinescu a precizat că ambele investiţii au fost realizate cu fonduri europene prin GAL Bucovina de Munte, în perioada 2012 – 2015, valoarea proiectelor fiind de 124.000 Euro, cu tot cu TVA. Pe de altă parte, trebuie spus că tot luni, a fost sfinţit şi un microbuz şcolar nou achiziţionat prin Ministerul Dezvoltării Regionale.

Mihai Constantinescu a mai spus că pe lângă aceste investiţii finalizate, în comuna Sadova este în derulare şi un proiect pentru dotarea Şcolii Gimnaziale Sadova cu 5 table elctronice, 5 laptopuri, mobilier şcolar în trei clase, dotarea sălii de conferinţe cu 120 scaune, proiectul incluzând şi achiziţionarea unui aparat multifuncţional, valoare totală fiind de 38.500 euro. „Toate acestea investiţii au fost realizate cu mari sacrificii, însă am ţinut să asigurăm condiţii foarte bune de învăţământ pentru elevii din comună, şcoala de la Sadova fiind una dintre cele mai moderne din judeţul Suceava, lucru afirmat şi de de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava. Şi trebuie spus că şi cadrele didactice de la această unitate şcolară se vor implica în derularea în bune condiţii a unui învăţământ de calitate”, a mai declarat primarul din Sadova. La evenimentele de luni din comuna sadova au fost prezenţi primarul Mihai Constantinescu, inspectorul şcolar adjunct al IŞJ Suceava, Cristian Cuciureanu, directorul Şcolii Gimnaziale Sadova, Camelia Nuţescu, precum şi primarii comunelor Pojorâta şi Breaza, Bogdan Codreanu, respectiv Gheorghe Lesenciuc, consilieri locali din Sadova, angajaţi ai primăriei, cadre didactice care şi-au desfăşurat sau îşi desfăşoară activitatea la şcolile din comună şi invitaţi din alte localităţi.

În comuna Sadova a fost inaugurată o şcoală nouă în care învaţă peste 200 de copii, 6.2 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.2/10 (6 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava