• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

In data de 29 ianuarie 2016  Doamna Rodica Macovei (Parlamentul European) a formulat o intrebare pentru răspuns scris către Comisia Europeană.

Subiectul: Ridicarea interdicției privind comerțul cu porci vii din România către celelalte State Membre.

Comerțul cu porci și  carne de porc și produse din carne de porc provenite  de la firme românești  au fost interzise pe piața UE în 2003, sub motivul că  România vaccina  porcii împotriva pestei porcine clasice. Patru ani mai târziu, Comisia a decis să extindă această interdicție pentru România. Nu au existat cazuri de pestă porcină din anul 2007.

Comisarul European pentru sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis, a declarat la 18 ianuarie 2016 că  este în favoarea România pentru  reluarea exporturilor intracomunitare de porci vii.

Intenționează Comisia să re-analizeze această situație?

Răspunsul dat de dl.  Andriukaitis, în numele Comisiei:

“Situația și punerea în aplicare a măsurilor de supraveghere și control al bolilor în România a înregistrat o evoluție favorabilă în ultimii ani. Un rezumat al situației epidemiologice pentru bolile animalelor în UE pot fi găsite pe pagina de internet a Comisiei.

Comisia va lua în considerare aceste date și alte constatări legate de punerea în aplicare a măsurilor de către autoritatea competentă  în cadrul următoarei revizuiri a Deciziei UE nr. 764/2013. «

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava