Sâmbătă, 20 februarie, în intervalul orar 06:00 – 11:00, în baza datelor și informațiilor deținute, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică-Biroul Combaterea Delictelor Silvice în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în cadrul activităților specifice circumscrise Planului comun de acţiune “Scutul Pădurii”, au efectuat controlul circulației materialului lemnos pe drumurile publice, pe itinerariul Suceava-Cornu Luncii-Mălini-Slatina-Valea Moldovei.

În jurul orei 06:52 pe raza comunei Cornu Luncii a fost depistat un șofer în vârstă de 31 ani din comuna Slatina, care transporta cu autoutilitara material lemnos-cherestea rășinoase.
Întrucât acesta nu deținea aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat (letric sau electronic), mijlocul de transport a fost condus la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde a fost inventariat, rezultând cantitatea de 8,37 m.c. cherestea rășinoase.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto, conform Lg. 171/2010, cu amendă în cuantum de 5.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de cherestea rășinoase care a fost predată în custodie O.S. Mălini.

Ulterior, în jurul orei 0721 pe raza comunei Mălini a fost depistat un bărbat vârstă de 44 ani din comuna Mălini, care transporta cu autoutilitara material lemnos-deșeuri/resturi material lemnos specia rășinoase.

Întrucât acesta nu deținea aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat (letric sau electronic), mijlocul de transport a fost condus la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde a fost inventariat, rezultând cantitatea de 4,104 m.c. deșeuri material lemnos specia rășinoase.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto, conform Lg. 171/2010, cu amendă în cuantum de 5.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 4,104 m.c., care a fost predată în custodie O.S. Mălini.

În doar cinci ore de control în trafic polițiștii au depistat două transporturi ilegale de lemn, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava