• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
 • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Sâmbătă, de Ziua Bucovinei, în piaţa centrală din orașul Gura Humorului a fost arborat steagul Bucovinei şi a fost dezvelită o statuie unică a domnitorului Ştefen cel Mare şi Sfânt.

Evenimentele au avut loc în cadrul manifestărilor prilejuite de împlinirea a 525 de ani de atestare a oraşului Gura Humorului şi a 600 de ani de atestare a Mănăstirii Humorului.

Manifestările din ziua de sâmbătă, 28 noiembrie, Ziua Bucovinei, au început cu o paradă a carelor populare şi cu un recital al fanfarei Bucovina a Primăriei Suceava. Apoi, a urmat un recital al Corului Lira din Gura Humorului, precum şi monologul lui Ștefan cel Mare din piesa „Apus de soare”, de Barbu Ștefănescu Delavrancea, în interpretarea actorului Teatrului Naţional din Iaşi, Petru Ciubotaru, iar cei prezenţi au putut să afle istoria Bucovinei.

Apoi, în mijlocul celor prezenţi au au venit autorităţile locale şi judeţene, respectiv primarii din Gura Humorului şi Mănăstirea Humorului, Marius Ursaciuc, respectiv Constantin Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, prefectul Constantin Harasim, senatorii Gheorghe Flutur şi Neculai Bereanu, şi deputaţii Dumitru Pardău şi Radu Surugiu.

După discursurile oficialităţilor, pe catargul din faţa catedralei a fost arborat steagul Bucovinei, care va fi dat jos pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională, pentru a fi înlocuit cu Drapelul României. De precizat că noua zonă amenajată în faţa Catedralei din Gura Humorului va purta numele Piaţa Ştefan cel Mare şi Sfânt.

După ridicarea steagului Bucovinei în piaţa centrală a oraşului Gura Humorului a fost dezvelită o statuie unică a domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt. Statuia realizată de artistul sucevean Mircea Dăneasa îl reprezintă pe Ştefan cel Mare şi Sfânt ţinând în mână Mănăstirea Voroneţ.

Slujba de sfinţire a statuii a fost oficiată de Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, împreună cu un sobor de preoţi. După sfinţirea statuii, ÎPS Pimen a ţinut să remarce faptul că în prezent, elevii din România învaţă prea puţin la şcoală despre istoria ţării, şi în spcial despre domnitorul Ştefan cel Mare.

În Gura Humorului a fost ridicat steagul Bucovinei şi s-a dezvelit o statuie unică a lui Ştefan cel Mare, 9.4 out of 10 based on 17 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.4/10 (17 votes cast)
Administraţie
 • Pásztor Feri

  Revin la postarea mea de acum 2 zile: Când Președintele Iohannis combate cu atâta vehemenţă ideea autonomiei regionale, ori a uitat de Diploma andreană din 1224, Andreanum, numită cu mândrie de istoriografia săsească şi hrisovul de aur (Goldener Freibrief), ori habar n-are de istoria propriei națiuni, ori pur şi simplu își reneagă conștient obârșia, în slujba unui oportunism politic de doi crăiţari.

  Mare greşeală, pentru că mai toţi români, maghiari şi celălalte etnii care l-au votat, au făcut-o în primul rând pentru presupusele sale calităţi germane (viziune, tenacitate, sârguinţă, curaj şi sinceritate). Şi el a pariat pe această aşteptare, de aici sloganul: "România lucrului bine făcut". A mizat şi a câştigat!

  Însă spectacolul pe care îl oferă acum în rolul "celui mai mare român" este decepţionant. Nu numai că-i calculat şi teatral, dar e chiar iritant pentru mulţi români. La urma urmei, dacă-i sas, să fie sas, iar dacă-i român, să fie român cu adevărat! (Să-şi shimbe numele şi să treacă la religia ortodoxă, etc., etc.)

  Totuşi cea mai mare nerealizare a lui rămâne faptul că n-a reuşit să aducă în viaţa politică acel "altceva". Personal am impresia că nici măcar n-a încercat de-a adevăratelea!

  Aşa că din păcate în loc de "România lucrului bine făcut", rămânem în continuare cu "România cu tema nefăcută"! Şi ne-am cam epuizat toate opţiunile electorale. Rămân doar cele personale, nu-i aşa?…

 • Pingback: Szerelmem, SRI! Avagy: Miként fogják megtanulni a „szolgálatok” visszadugni a dugót a pezsgőspalackba – Neuer Weg | EuroCom - Romániai Sajtófigyelő()

 • Pingback: SRI, dragostea mea! Sau: Cum vor invata ‘serviciile’ sa puna inapoi dopul la sticla de sampanie |()

 • fiv

  se invata prea putin despre Stefan dar si mai putin despre istoria Bucovinei

 • Molnár Álmos

  Statul roman a arborat un steag a unei regiuni inexistente legal! Si steagul Tinutuli Secuiesc reprezinta o reclama dupa isntanta romanesca!Ma intreb,daca traim in aceasi tara dupa aceasi legi steagul Bucovinei la ce face reclama,si de ce nu e ilegala ca al nostru?

  • Eugen Ene

   Prietene, diferența este că acolo nimeni nu cere autonomie .Ei știu ca sunt români și că trăiesc în România.

   • Molnár Álmos

    Sti ce e subsidiaritate?Una din directive UE!Ce te doare pe tine ca vrem sa ne decide soarta sau PE CE sa cheltuim
    impozitele noastre?

    2018. jan. 21. de. 8:33 ezt írta ("Disqus" <notifications@disqus.net>):

Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava