MOPAN Suceava

Subprefectul județului Suceava, Silvia Boliacu, a anunțat astăzi că în județ au fost amenajate șapte centre de vaccinare împotriva rujeolei a copiilor neimunizați. Silvia Boliacu a precizat că cinci centre au fost amenajate în localitățile fără medic de familie, iar alte două vor fi înființate în municipiul Suceava, la Colegiul de Informatică “Spiru Haret” și Școala Gimnazială “Miron Costin” din Burdujeni.
Subprefectul județului Suceava, Silvia Boliacu, împreună cu reprezentantul Direcției de Sănătate din zona Vatra Dornei, s-a deplasat, miercuri, în cele cinci localități fără medic de familie din județ, în contextual  înființării unor centre de vaccinare împotriva rujeolei, pentru copiii neimunizați.
Subprefectul Silvia Boliacu a declarat că la Crucea, Coșna, Cârlibaba și Sucevița centrele de vaccinare  vor funcționa în dispensarele medicale existente, cu excepția localității Poieni- Solca unde nu există dispensar,  astfel că centrul va fi amenajat într-o încăpere din incinta  Primăriei localității.  “Centrele de la Crucea, Coșna, Cârlibaba și Sucevița  sunt funcționale, sunt dotate cu tot ce trebuie, le-am inspectat împreună cu primarii și asistenții comunitari de acolo. La Poieni Solca primarul s-a oferit să pună la dispoziție o sală din Primărie, unde există  și hol de așteptare,  care va fi dotată  cu frigider și cu tot ce trebuie, conform normelor. Primarii au fost extrem de     receptivi, având în vedere că vorbim despre sănătatea publică și au și ei atribuții în acest sens, iar  prevenția necesită  costuri mai mici decât tratarea bolii în sine”, a declarat, joi, subprefetcul Silvia Boliacu.


Alte  două  centre de imunizare  împotriva rujeolei vor fi înființate, în  municipiul Suceava, la Colegiul de de Informatică “Spiru Haret” și Școala Gimnazială “Miron Costin” din Burdujeni, în cabinetele medicale existente acolo, cu sprijinul Primăriei Suceava, al Direcției de Sănătate Publică și  al rețelei de medicină școlară aflată în subordinea Primăriei.
Conform informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică Suceava, vineri 21 iulie vor fi distribuite vaccinuri  celor 7 centre înființate,   iar de luni va începe imunizarea propriu-zisă.
“În campania de imunizare împotriva rujeolei se vor implica și reprezentanții minorității rome din județ, precum și organizațiile care se preocupă de problemele acesteia, având în vedere că Asociația Partida Romilor “Pro Europa” și-a exprimat disponibilitatea  în acest sens”, a declarat subprefectul Silvia Boliacu.
Potrivit dispozițiilor transmise de Ministerul Sănătății, în cadrul măsurilor stabilite pentru eradicarea epidemiei de rujeolă,  Prefectura, Consiliul Județean și primăriile   colaborează  cu Direcția de Sănătate Publică în organizarea unor centre de vaccinare în localitățile care nu au medic de familie, în  crearea unei evidențe cu copiii nevaccinați și includerea lor în campania de vaccinare, dispusă la nivel național.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava