MOPAN Suceava

Subprefectul judeţului Suceava, Daniel Prorociuc, a declarat că în cadrul Programului privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de pachete de igienă, acordate din fonduri externe nerambursabile, în judeţ au fost recepționate 60.922 pachete de igienă, pentru beneficiarii eligibili din județul Suceava, din care au fost distribuite deja aproximativ 59.000. Daniel Prorociuc a spus că diferența rămasă în stoc, va fi redistribuită în perioada următoare între localități, funcție de solicitările acestora, iar în situația în care și după această etapă mai rămân pachete nedistribuite, vor fi redistribuite către alt județ.

Prorociuc a precizat că distribuirea către beneficiarii eligibili, în conformitate cu Ordinul Prefectului județului Suceava nr.49/22.01.2021, s-a derulat în perioada 25 ianuarie 2021 și s-a încheiat la data de 25 martie 2021.

„Având în vedere că pe calendarul inițial s-au distribuit către beneficiarii finali aproximativ 97% din pachetele alocate județului nostru, coroborat cu faptul că în paralel au fost distribuite și pachetele cu produse alimentare, etapă ce se va finaliza la data de 15.04.2021, apreciez că scopul acestui Program este atins la nivelul județului Suceava” a declarat subprefectul județului Suceava, Daniel Prorociuc, coordonatorul grupului POAD.

El a amintit că pachetele de igienă conțin periuță de dinți – 5 buc, pastă de dinți – 300 ml, săpun lichid 500 ml,  șampon copii – 800 ml, șampon adulți – 500 ml și detergent rufe – 2700g, Categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de ajutoare alimentare, sunt familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. La aceste categorii se adaugă şi persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava