Ediţia din acest sezon a Cupei României la handbal masculin va debuta în data de 17 decembrie cu faza optimilor de finală. Ca și-n sezonul trecut, în această competiţie sunt angrenate cele 14 echipe din Liga Naţională, la care se adaugă prima clasată din cele două serii ale Diviziei A. După tragerea la sorţi, echipa de handbal a Universităţii Suceava a picat cu una din principalele candidate la titlul de campioană a României, HC Dobrogea Sud Constanţa, formaţie ce este în acest moment liderul Ligii Naţionale. Conform regulamentului, partida se va disputa pe terenul echipei mai slab cotate, și anume în sala Liceului cu Program Sportiv Suceava.

„Tragerea la sorţi nu a fost una cu noroc pentru noi și asta deoarece am picat cu liderul Ligii Naţionale, o echipă puternică ce este candidată la titlul de campioană. De aceea pornim cu șansa a doua și va fi foarte greu să facem un pas în această competiţie. Cert este că pentru noi campionatul este mult mai important și trebuie să ne concentrăm pe meciurile foarte importante în care trebuie neapărat să scoatem puncte, cu Făgăraș și Reșiţa. Primul meci este la Timișoara, unde vom merge să luptăm pentru punctele puse în joc, chiar dacă va fi greu, deoarece întâlnim o echipă în formă, ce reprezintă cu succes România în Cupa EHF”, a explicat antrenorul Adrian Chiruţ.

Meciurile vor avea loc într-o singură manșă, pe terenul primei echipe, pe 17 decembrie. În caz de egalitate se va trece la executarea aruncărilor de la șapte metri.

Programul meciurilor din optimile Cupei României

17 decembrie 2016

Poli Timișoara – HC Adrian Petrea

HC Odorhei – CSM Focșani

AHC Dunărea Călărași – Locul 1 Divizia A – Seria B

CSA Steaua București – CSM Făgăraș

Loc 1 Divizia A – Seria A – Dinamo București

CSU Suceava – HC Dobrogea Sud Constanţa

Potaissa Turda – HC Vaslui

CSM Satu Mare – CSM București

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
PNL - Gheorghe Flutur
PNL - Ion Lungu - Lucian Harsovschi
PSD - Mirela Adomnicai
PSD - Dan Cusnir
PMP - Bogdan Codreanu
PMP - Marian Andronache
PRO România - Alexandra Harja Samsonescu
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava