Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 10 mai-31 iulie 2021, se efectueaza Ia nivel național, în toate unitatile administrativ teritoriale din Romania, recensământul agricol. La nivelul județului Suceava, pregatirea, organizarea, și efectuarea recensământului se realizează de către, Direcția Județeană de Statistică, Direcția Agricolă Județeană, în colaborare cu structuri din subordinea Ministerului Afacerilor Interne și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

La recensamant se înregistrează  exploatațiile în care se desfășoară  activități agricole, indiferent de statutul lor juridic (activități agricole prin utilizarea suprafețelor agricole/și sau deținerea de animale care obțin produse agricole,și/sau păstreaza suprafețe în bune condiții agricole și de mediu) .

La recensământ sunt colectate informații statistice privind principalele caracteristici ale exploatațiilor agricole precum;

  • Informații generale privind exploatația agricolă,
  • Modul de utilizare a terenului,
  • Efectivele de animale,
  • Adăposturile pentru animale,
  • Gestionarea dejecțiilor animaliere,
  • Agricultura ecologică,
  • Persoanele care au lucrat în agricultură,
  • Alte activităț iaducătoare de venituri,
  • Dezvoltare rurală,
  • Alte informații.

Capul/Șeful exploatației agricole are obligația să furnizeze recenzorilor date și informații corecte și complete, de asemenea să respecte și să nu obstrucționeze activitatea personalului de recensămînt din teritoriu și să prezinte, pentru înregistrarea corectă a datelor de identificare a persoanelor, un act de identitate valabil.

Datele individuate înscrise în chestionarul de recensămînt sunt confidențiale și sunt utilizate numai in scopuri statistice, codul numeric personal colectat Ia recensămînt este criptat .

Pe toată perioada de recenzare, personalul de recensământ în teritoriu se identifică prin prezentarea legitimației care îi atestă calitatea.

Constituie contravenții următoarele fapte: obstrucționarea persoanelor implicate în acțiunea de recensămînt,în efectuarea înregistrărilor și controlul datelor ce fac obiectul acestei cercetari statistice, refuzul furnizării informațiilor prevazute în chestionarul de recensământ, furnizarea de date și informații eronate sau incomplete.

Contraventiile sus mentionate se sanctioneaza cu amendă de la 1000-5000 lei.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava