Comenzi MOPAN Suceava
  • În perioada 19 aprilie-16 mai 2021,Banca regională pentru alimente Romana colectat cu sprijinul clienților Lidl aproape 5.000kg de alimente neperisabile pentru persoanele aflate în nevoie din toată regiunea Bacău, Neamț, Iași, Suceava, Botoșani. Alimentele au fost strânse în cadrul celei de-a treia ediții a campaniei de colectare de alimente, organizată de Lidl România în sprijinul persoanelor aflate în dificultate. În toată țara, au fost colectate cu ajutorul clienților Lidl peste 31 de tone de alimente.
  • Alimentele colectate de Banca regională pentru alimente Roman au fost donate de persoane fizice în 14 magazine Lidl din întreaga regiune: 2 în Bacău, 2 în Neamț, 2 în Suceava și 8 în Iași.

De Paște, Lidl România în parteneriat cu rețeaua națională a Băncilor pentru Alimente din România a organizat cea de-a treia campanie națională de colectare de alimente, în sprijinul persoanelor aflate în dificultate. Aceasta s-a desfășurat în 120 de magazine Lidl din țară. Între 19 aprilie și 16 mai, clienții retailerului au donat peste 31 de tone de alimente neperisabile în cutiile amplasate după casele de marcat. Aceste alimente au fost distribuite către 142 de organizații cu programe social-caritabile din toată țara.

Aceasta este a treia oara în care Banca regională pentru alimente Romanse implică în campanie, organizând la nivel regional colecta de produse alimentare. De data aceasta, Banca a strâns în total aproape 5.000 kg  de alimente în județele din regiunea sa, după ce în ediția precedentă a campaniei, în decembrie 2020, s-au colectat peste 1.190 kg din orașeleBacău, Roman și Iași.

Din totalul produselor colectate în campania de anul acesta, ponderea cea mai mare au avut-o alimentele de bază, însumând peste 3.600 kg de paste făinoase, cereale boabe, făină, mălai, griș, zahăr, orez, ulei, lapte UHT, urmate de peste 400 kg de conserve și borcane de legume, fructe sau carne, peste 460 kg de dulciuri și peste 200 kg de produse de igienă și altele.

Toate aceste produse au fost distribuite de către Banca regională pentru alimente Roman persoanelor din categorii vulnerabile, cu ajutorul a 12 de organizații partenere din județele Neamț, Iași, Suceava și Botoșani.

În restul anului, rețeaua Băncilor pentru Alimente preia de la companii produse în surplus, cum sunt stocurile sezoniere, mărfurile refuzate la platformă din motive estetice, produsele provenite din campanii de marketing, testări de sortimente noi sau produsele ce se apropie de termenul de expirare și vor trebui retrase de la raft. Toate produsele sunt în termenul de valabilitate și bune pentru consum uman, astfel că sunt donate imediat beneficiarilor. Din motive de trasabilitate, alimentele nu pot fi donate direct persoanelor fizice, ci doar prin intermediul ONG-urilor ce implementează programe sociale destinate persoanelor în nevoie și grupurilor vulnerabile.

Proiectul Banca pentru Alimente a început în România în 2016, prin fondarea Băncii pentru Alimente București și s-a extins cu sprijinul Federației Europene a Băncilor Alimentare în toată țara prin Băncile regionale din Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova, anul acesta urmând a fi inaugurată și cea din Galați. În 5 ani rețeaua a colectat peste 5.000 de tone de alimente de la peste 100 de companii și le-a donat spre mai mult de 400 de organizații, ca ajutor alimentar recurent pentru 113.000 de persoane aflate în situații vulnerabile.

Banca regională pentru alimente Romanși-a început activitatea în decembrie 2018, colectând în anul 2020de la companiile donatoarepeste 512 tone de alimente, în valoare de peste2.500.000lei. Aceste produse ce au putut fi salvate de la risipă au fost distribuite cu ajutorul a 69 de organizații către peste 17.000 de persoane. În 2021, Banca își intensifică activitatea în județele din regiunea sa, cu misiunea de a contribui la reducerea sărăciei, foametei și risipei alimentare, sprijinind asociațiile cu programe sociale și caritabile din Neamț, Bacău, Iași, Suceavași  Botoșani.

Atât pentru extinderea proiectului în rețeaua națională, cât și pentru Banca regională pentru alimente Roman, Lidl România este principalul sponsor. Retailerul și-a asumat să susțină financiar o parte din costurile de funcționare și să contribuie la dezvoltarea infrastructurii pentru o asemenea rețea. Lidl România a contribuit, totodată, la fondarea celorlalte7 Bănci Regionale pentru Alimente din țară: București, Cluj, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța și Craiova. De la înființarea primei Bănci și până acum, Lidl a finanțat dezoltarea rețelei cu peste 4.154.000 de lei și va continua susținerea Băncilor cu încă 600.000 de lei până la finalul acestui an. În plus, pe lângă  sprijinul financiar, retailerul donează constant și produse, pentru îndeplinirea misiunii rețelei.

Companiile ale căror donații au fost distribuite Banca regională pentru alimente Roman sunt:

Lidl România, Albalact, Metro Cash&Carry, Kaufland, Tymbark, Olympus, Penny, Vitall Crevedia, US Food Network(KFC), Coco Rico Aayalex,  PROFI ROM FOOD SRL și MARCEL SRL.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava