Concert pascal
MOPAN Suceava

Interes deosebit pe stadionul ”Areni” din Suceava pentru meciul derby din cadrul etapei a XXI-a a seriei I a Ligii a II-a dintre Rapid Suceava, locul III în clasament și FC Voluntari, liderul la zi. Zi splendid pentru fotbal, spectator mulți în tribune, dar din nou teren greu din cauza ploilor din ultima perioadă.
Pentru a depăși acest handicap, tehnicienii suceveni au decis să folosească jucători cu viteză, ușurei mizând pe faptul că jocul pe jos, la firul ”noroiului” va avea câștig de cauză. Din acest motiv, încă de la prezentarea echipelor meciul se anunța a fi o dispută David și Goliat, sucevenii părând niște spririduși pe lângă masivii jucători de la FC Voluntari, atacanții suceveni Buziuc și Golofca, părând niște ”prichindei” pe lângă Matei și Voduț.
Deși începutul partidei a aparținut sucevenilor, Golofca fiind extreme de active pe flanculstâng, golul a picat în poarta elevilor antrenorului Bogdan Tudoreanu. Fostul vârf de atac al Rapidului Suceava, Marius Matei a beneficiat de un balon respins greșit, a făcut o preluare bună și la învins pe portarul Rohețki cu un șut la colțul lung, reflexul goal-keeper-ului sucevan fiind tardiv.
Așadar, partida dintre Rapid Suceava și FC Voluntari a pornit de la 0-1, golul lui Matei picând în minutul 7. Din acest moment, jocul s-a trasformat într-o cursă pentru egalare. Dacă în alte partide linia de mijloc a sucevenilor a avut o evoluție modestă, de această dată nu li se poate reproșa nimic celor patru mijlocași suceveni. Onciu a avut o comportare excelentă în postura de mijlocaș la acoperire, a și organizat bine jocul, iar Sumanariu, Gheorghiciuc și Golofca au alergat cât zece. Din păcate, pentru că jocul pe ei s-a bazat, tinerii mijlocași suceveni au păcătuit prin lipsa de experiență.
Puctul slab al echipei Rapid Suceava – FC Voluntari a fost atacul. Buziuc a pierdut toate duelurile cu fundașii adverși, iar Marinkovic toate baloanele de care a beneficiat. Dacă în disputele aeriene cei doi n-au avut nicio șansă, este drept, nici pe jos ei nu s-au descurcat deloc, primul fiind prea lipsit de inițiativă pentru un jucător care a evoluat în primul eșalon valoric, cel de-al doilea complicându-se de fiecare dată inutil.

În aceste condiții cele mai mari ocazii de gol au aparținut mijlocașilor suceveni, Gheorghiciuc ratând cele mai bune oportunități de a înscrie pentru gazde. Tânărul mijlocaș sucevean, care a făcut și faza de apărare, nu a mai avut sufluși luciditate pentru un șut sănătos din poziții extreme de favorabile. Adevărul este că și mingile utilizate de Rapid Suceava au părut prea grele pentru firavii mijlocași suceveni.
Nu a fost nicio problemă la pauză chiar dacă FC Voluntari îi conduceau pe rapidiștii suceveni cu 1-0, mai ales dacă ne gândim la faptul că elevii antrenorului Bogdan Tudoreanu au revenit în multe rânduri.
Obervând ineficiența ofensivei, tehnicienii suceveni i-au înlocuit pe rând și pe Buziuc și pe Marinkovic. Apariția veteranului Mircea Negru a schimbat imediat stilul de joc. S-au abandonat pasele pe sus, absolut inutile pentru gazde și s-a încercat mai mult jocul la un-doi. La o fază de acest gen, Negru reușește un schimb de pase cu același Gheorghiciuc care scapă singur într-o poziție extreme de favorabilă, dart rage din nou modest.
Cea mai mare ocazie de a marca pentru Rapid Suceava venit în minutul 88. Apostol, luat inspirit de postul de fundaș stânga și avansat în linia de mijloc, se ”răsucește” în careul oaspeților și prinde un șut bun. Mingea trimisă de mijlocașul sucevenilor lovește bara, revine în teren la ”micul” Golofca. Acesta se pierde ca un școlar prins la copiat și în loc să-i lase balonul lui Sumanariu care venea cu fața la minge, trage aiurea din întoarcere.
Până la final sucevenii mai au două ocazii de gol prin Mircea Negru, dar oaspeții de la FC Voluntari au avut noroc. S-a terminat Rapid Suceava – FC Voluntari 0-1 la capătul unei dispute dintre o echipă tânără alcătuită din jucători fărăr talie și una experimentată, cea oaspete, format din fotbaliști cu mare experiență și cu ”fizic”.

Rapid Suceava: Roheţki – D. Bălan (cpt.), R. Soare, R. Sava, G. Apostol – Golofca, Onciu, Sumanariu, Gheorghiciuc – Marinkovici, Buziuc.
Rezerve: Căt. Pascal – M. Negru, Ferariu, N. Alexandru, Ad. Vornicu, Bîgu, Săvoaia
Antrenor: Bogdan Tudoreanu
FC Voluntari: Hânţescu – C. Roşu, S. Rădoi (cpt.), C. Achim, Fl. Maxim – D. Novac, Todoran – Cârstocea, M. Matei, Călinţaru – Voduţ.
Rezerve: Dr. Balauru – Poverlovici, Bg. Barbu, G. Deac, Ad. Bălan, M. Ene, Lircă
Antrenor: Ilie Poenaru
Arbitru: Marian Barbu (Făgăraş); Asistenţi: Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa) şi Vasile Dan Popescu(Buzău).

Rezultate consemnate în etapa a XXI-a a seriei I a Ligii a II-a:
Rapid Suceava – FC Voluntari    0-1
SC Bacău – Academica Pitești    2-1
Unirea Slobozia – Gloria Buzău    0-3
CS Balotești – Farul Constanța    2-0
ACS Berceni – CF Brăila    0-0
Săgeata Năvodari – FCM Dorohoi    0-3

Clasament
1. FC Voluntari    21    16    2    3    54-17    50
2. Academica Pitești    21    13    4    4    41-16    43
3. Rapid Suceava    21    11    7    3    42-19    40
4. Gloria Buzău    21    10    4    7    34-2934
5. SC Bacău    21    8    6    7    32-24    30
6. CS Balotești    21    7    5    9    28-29    26
7. CF Brăila    21    6    8    7    26-28    26
8. FCM Dorohoi        21    5    7    10    26-3922
9. Farul Constanța    21    4    7    9    25-40    19
10. ACS Berceni    21    4    7    10    28-44    19
11. Unirea Slobozia    20    3    4    13    14-39    13
12. Săgeata Năvodari    20    6    3    11    14-38    -21

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava