Primăria din Rădăuți a anunțat că va efectua în municipiu o dezinsecție prin pulverizare aeriană, cu ajutorul unui elicopter specializat, pentru combaterea țânțarilor, muștelor și a insectelor târâtoare, în perimetrul municipiului. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Rădăuți, Bianca Cepil, a precizat că aceste activități se vor desfășura în zilele de duminică, 26 iulie 2020, orele 19:30 – 21:30 și luni, 27 iulie 2020, orele 05:00 – 07:00.  Se va utiliza, ca substanță insecticidă – EXIT 100 SC (cypermethrin 100g/l SC), substanța care are avizul Comisiei Naționale pentru produse biocide 4683BIO/18.05.21*.

Substanța dispersată este nocivă în caz de înghițire, poate declanșa alergii,  este periculoasă pentru mediul acvatic (se vor evita suprafețele de apă) și albine. Nu conține elemente componente considerate a fi persistente, bioacumulative și toxice.

Se recomandă a se asigura minimă protecție a persoanelor, prin evitarea, pe cât posibil, a prezenței în mediul exterior în timpul dezinsecției, protejarea familiilor de albine și a stocurilor de furaje exterioare.

În caz de manifestări neplăcute, anunțați medicul sau adresați-vă serviciului de urgență din spitalul cel mai apropiat”, a declarat Bianca Cepil.

În Rădăuți se va face o dezinsecție prin pulverizare aeriană, cu ajutorul unui elicopter specializat, 4.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava