MOPAN Suceava

Comunicat.

Organizația Femeilor Social – Democrate Suceava susține ratificarea de către România a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, document semnat în 2011 la Istanbul.

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a desemnat ziua de 25 noiembrie drept Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor invitând guverne, organizații internaționale și neguvernamentale să marcheze această zi prin activități menite să trezească conștiința publică față de acest fenomen care ia amploare.

În acest sens, Organizația Femeilor Social – Democrate Suceava organizează duminică, 24 noiembrie 2013, începând cu ora 11, la Muzeul de Științe ale Naturii Suceava, o dezbatere pe tema „În siguranță, Împotriva violenței” având ca scop conștientizarea și informarea opiniei publice locale cu privire la gravitatea și consecințele violenței în familie atât asupra victimelor cât și a societății în ansamblul ei.

Prin intermediul acestei dezbateri va fi promovată și ratificarea „Convenției asupra Prevenirii și Combaterii Violenței împotriva Femeilor și a Violenței Domestice.”

Printre invitații care vor lua cuvântul în cadrul evenimentului se numără reprezentanții autorităților publice locale, parlamentari, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, consilieri locali OFSD din județul Suceava, reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Suceava, un reprezentant al Serviciului de Probațiune de pe lângă Tribunalul Suceava, juriști, psihologi, președinți OFSD din alte județe precum și președinții organizațiilor de femei a altor partide politice locale.

Prevenirea violenței, protecția victimelor și trimiterea în judecată a infractorilor reprezintă punctele cheie ale convenției. Acest instrument încearcă să schimbe mentalitatea și sentimentele indivizilor, fiind o chemare adresată societății, în special bărbaților și tinerilor, să-și modifice atitudinea.

În consecință, convenția constituie o nouă chemare pentru egalitatea dintre femei și bărbați, întrucât violența împotriva femeilor este adânc înrădăcinată în inegalitatea dintre femei și bărbați în cadrul societății și este perpetuată de o cultură a toleranței și a negării.

Ioana Maftei
Purtător de Cuvânt PSD Suceava

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava