Muzeul Bucovinei

Prefectura Suceava a transmis că în această dimineaţă, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de  6611 de persoane declarate vindecate de coronavirus.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 24 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 8 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 605 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 196 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 97 pacienți sunt în zona tampon și 312 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 196 pacienți diagnosticați Covid-19, 98 prezintă forme medii ale bolii; 28 au forme ușoare, 52 prezintă forme severe şi 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI, dintre aceștia 4 pacienți fiind ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 322 paturi libere din care 23 pentru pacienți Covid-19, 199 în sectorul Non-Covid și 100 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 2 paturi pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 30 ventilatoare libere din care 12 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 97 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid -19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent în judeţul Suceava este de 67714, în ultimele 24 de ore fiind testate 348 de persoane.

Astăzi, în judeţul Suceava se află în carantină 893 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 480 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 14 au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 11 au câte un caz în evoluție, 39 au sub cinci cazuri în evoluție, 26 au sub zece cazuri în evoluție iar 24 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1384 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

Prefectura Suceava a reamintit că sucevenii au la dispoziţie linia TELVERDE – 0800800165 operaționalizată de Ministerul Afacerilor Interne, la care se pot sesiza încălcările normelor de protecție sanitară și linia telefonică TELVERDE 0800800358, unde cetățenii pot apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

„Dragi suceveni, sănătatea și viața dumneavoastră sunt cele mai importante. Vă rugăm să nu vă expuneți la riscuri și să fiți responsabili! Respectați normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, păstrați distanța fizică de protecție sanitară, măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști!”, a transmis Prefectura Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava