Concert pascal
MOPAN Suceava

În momentul de faţă, în Spitalul Judeţean Suceava sunt internaţi 451 de pacienţi cu noul coronavirus. Anunţul a fost făcut de managerul interimar al Spitalului Judeţean, dr. Anatolii Buzdugan, care a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că în momentul de faţă se înregistrează o uşoară scădere a cazurilor grave de Covid-19. „Ne situăm undeva pe un platou care este în jurul cifrei de 400 de pacienţi internaţi cu noul Covid-19. La ora actuală avem în spital 632 de pacienţi internaţi, dintre care 451 sunt pacienţi cu Covid. Vorbim de o tendinţă care se menţine pe parcursul ultimei săptămâni. Numărul pacienţilor externaţi în marea majoritate a zilelor a fost peste numărul celor internaţi. Joi am avut o mică diferenţă la numărul internaţilor. Deocamdată avem şi o modificare a numărului pacienţilor asimtomatici din Spitalul Judeţean, care a crescut în ultimele zile. Deci avem un număr de pacienţi mai mare cu forme asimptomatice, iar la formele medii suntem undeva la nivelul ultimei săptămâni”, a spus Anatolii Buzdugan. La rândul său, directorul medical al Spitalului Judeţean, dr. Valeriu Gavrilovici, a spus că vineri dimineaţa erau internaţi 101 de pacienţi asimtomatici. El a adăugat că la secția de Anestezie și Terapie Intensivă erau internați 21 de pacienți cu noul Covid, din care opt erau ventilați mecanic. Valeriu Gavrilovici a precizat că toți pacienții de la ATI au alte comorbidităţi „Din păcate mortalitatea la cei ventilaţi mecanic este undeva la 90%. Ieri am avut două decese, iar alaltăieri încă două”, a declarat Gavrilovici.

Pe de altă parte, el a spus că având în vedere trendul epidimiologic şi al schimbării metodologiei de izolare a cazurilor suspecte, la Spitalul Județean Suceava va fi amenajat un nou sector tampon, în care vor fi găzduiţi pacienţii suspecți de Covid care au ajunt la „urgențe” care dar nu au încă o confirmare, fie radiologică, fie serologică. „Prin urmare acei pacienţi, până se confirmă sau se infirmă suspiciunea de Covid, trebuie să fie găzduiți în sectoare dedicate special. Este o nouă provocare pentru noi, căreia îi vom face faţă cu brio”, a declarat Valeriu Gavrilovici. El a mai adăugat că în momentul de față pacienții cu forme medii și grave de coronavirus trebuie să stea singuri în salon. Pentru pacienții cu forme asimptomatice şi uşoare se pot interna câte doi, dacă sunt saloane de trei paturi, sau câte trei dacă sunt saloane de cinci paturi, cu păstrarea distanţei de doi metri între pacienţi şi cu purtarea măștii în permanență.

În Spitalul Judeţean Suceava sunt 451 de pacienţi Covid, din care 101 asimptomatici şi 21 în terapie intensivă, 9.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava