MOPAN Suceava

Primarul din Vatra Moldoviței, Virgil Saghin, a anunțat că în această comună se construiește un cămin cultural nou, proiectul cu o valoare de aproape 6,8 milioane de lei fiind finanțat prin Compania Națională de Investiții. Virgil Saghin a spus că noul cămin cultural va avea o suprafață utilă totală de 871,6 mp, iar clădirea va avea un demisol parțial, parter și un etaj parțial. El a arătat că la demisol va fi amenajat un spațiu tehnic, o sală conferințe precum și două săli pentru diverse activități. La parterul clădirii va fi amenajat un hol de acces (foaier), casa scării, sala pentru activități tradiționale, grupuri sanitare, o sală de spectacole, scena, grupuri sanitare pentru actori și o cameră pentru actori. Nu în ultimul rând, la etaj va fi o lojă pentru spectatori, grupuri sanitare, un birou, o bibliotecă și un spațiu administrativ. Primarul din Vatra Moldoviței a spus că sala de spectacole va avea 147 de locuri, la care se adaugă alte 19 locuri în lojă.

„Este un proiect extrem de important pentru comuna noastră, având în vedere că noul cămin va iniția și desfășura programe culturale în domeniul educației permanente și a culturii tradiționale”, a spus Virgil Saghin. El a arătat că la noul cămin for fi organizate activități cultural-artistice și de educație permanentă, activități pentru conservarea și transmiterea valorilor morale, artistice ale comunității, precum și ale patrimoniului cultural local, național și universal, dar și pentru cultivarea valorilor și autenticității creației populare contemporane și a artei interpretative neprofesioniste, în toate genurile – muzică, coregrafie, teatru etc. De asemenea, în noul cămin vor fi organizate și susținute formațiile artistice de amatori și vor avea loc concursuri și festivaluri.

Virgil Saghin a subliniat faptul că tot prin acest proiect vor fi achiziționate, printre altele,  397 echipamente, respectiv 147 de scaune pentru sala de spectacol, 32 de scaune pentru vizitatori, 16 microfoane pentru sala de conferințe, proiectoare de lumini, proiector scenă, boxe, microfoane și alte echipamente.

Noul cămin cultural va beneficia de o platformă curte interioară pavată, acces auto și parcare cu 18 locuri pentru autoturisme, dar și o zonă cu spațiu verde și una pentru circulația pietonală.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava