Concert pascal
MOPAN Suceava

Încă o bătrână din municipiul Suceava a fost înşelată prin metoda „accidentul”. În după amiaza zilei de sâmbătă, Poliţia municipiului Suceava, a fost sesizată despre faptul că o femeie de 73 ani din localitate a fost înşelată de persoane necunoscute cu suma de 10.000 lei, prin metoda „accidentul”.
Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că bătrâna locuieşte singură, şi în jurul orei 13:30 a fost apelată pe telefonul fix de o femeie necunoscută care s-a recomandat ca fiind fiica ei şi care i-a adus la cunoștință faptul că a provocat un accident de circulaţie. Persoana necunoscută de la telefon i-a spus că a lovit o femeie pe trecerea de pietoni, după care i-a cerut să discute cu procurorul ce se ocupă de caz.
Aşa zisul procuror i-a adus la cunoştinţă părții vătămate faptul că fiica ei a provocat un accident şi conform noilor prevederi legale poate să se împace cu victima, iar dacă nu plăteşte spitalizarea victimei, respectiv suma de 10.000 lei, fiica ei urmează să fie arestată. În aceste condiții, femeia de 73 de ani a fost de acord să plătească suma de bani. Bătrâna a coborât în faţa blocului şi s-a întâlnit cu o tânără, căreia i-a înmânat suma de 10.000 lei, ulterior, dându-și seama că a fost înșelată.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Într-un comunicat de presă, poliţiştii suceveni adresează următoarele recomandări tuturor cetăţenilor contactaţi de astfel de falşi avocaţi sau „binevoitori”:

– verificaţi orice informaţie prin care vi se solicită telefonic să trimiteţi bani prin terţi/mandat postal/ virament bancar unor rude, despre care vi se spune o poveste, de obicei impresionantă ; sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie, cereţi sfatul unui poliţist sau apelaţi la telefonul de urgenţă 112;
– nu oferiţi niciun fel de date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice;
– nu trimiteţi coduri de reîncărcare electronică a cartelelor telefonice;
– nu daţi crezare veştilor prin care aţi fost anunţaţi că sunteţi “fericiţii” câştigători ai unor concursuri ;
– nu achitaţi niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava