Concert pascal
MOPAN Suceava

Polițiștii din cadrul Secției 3 de Poliție Rurală Marginea au organizat și desfășurat în ultima perioadă cea mai amplă acțiune pe linie silvică, activitățile vizând atât transportatorii de material lemnos dar și documentarea aspectelor de natură infracțională privind delicte silvice. În urma acțiunii șase persoane au fost reținute în arestul IPJ Suceava după efectuarea unor percheziții domiciliare și peste 10 transporturi ilegale de material lemnos au fost interceptate și verificate. De asemenea, au fost confiscate mai multe cantități de lemn și au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru lipsă de avize dar și pentru încercări ingenioase de eludare a legii.

Potrivit unui comunicat de presă, în cursul lunii precedente, polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea au fost sesizați de către Ocolul Silvic Solca cu privire la faptul că autori neidentificați au tăiat ilegal din parcela U.A. 229 A, aparținând pădurii comunale Volovăț, mai mulți arbori, materialul lemnos rezultat fiind ulterior sustras. Din verificările efectuate și corespondența cu Ocolul Silvic Solca a rezultat că valoarea prejudiciului este de peste 7000 lei și depășește de 35,83 ori prețul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior. În urma cercetărilor, polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea au stabilit un cerc de suspecți, bănuiți de comiterea faptelor fiind șase bărbați din comunele Volovăț și Sucevița. „După consolidarea materialului probator și efectuarea de activități investigative complexe, în urma solicitării efectuate de organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea, prin încheierea Judecătoriei Rădăuți, au fost autorizate percheziții domiciliare la imobile în care a fost identificat o parte din materialul lemnos sustras”, se arată în comunicatul Poliției Suceava. După administrarea probatoriului, prin ordonanță, s-a dispus și confirmat efectuarea în continuare a urmăririi penale față de șase suspecți cu vârste cuprinse între 24 și 55 de ani, trei dintre bărbați fiind domiciliați în comuna Sucevița iar alți trei în comuna Volovăț.

Ulterior, în baza materialului probator administrat, față de cei 6 bărbați, polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea au dispus prin ordonanță reținerea pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de „tăiere ilegală de arbori” și „furt de arbori”, fapte prevăzute și pedepsite de art 107 alin 1^1 lit. c) și art. 109 alin. 1^1  lit. c) din LG. 46/2008, cu aplicarea art. 38 alin. (1) și 77 lit. (a) din Codul penal.

Toți cei 6 bărbați au fost reținuți și încarecerați în arestul IPJ Suceava.

Poliția Suceava a mai informat că activitățile complexe au fost completate și de organizarea unor filtre în trafic pe principalele căi de comunicație de pe raza de arondare a Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea sau care converg spre această zonă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava