Concert pascal
MOPAN Suceava

De fiecare dată de sărbătoarea Buna Vestire, iubitorii sportului îl celebrează pe doctorul Traian Căldare, părintele voleiului sucevean. Şi de această dată, la împlinirea frumoasei vârste de 82 de ani, echipa de volei CSM Suceava împreună cu profesorul Victor Pancu şi toţi cei care au practicat acest joc, dar nu numai ei, îi urează acestui om elegant şi inteligent „La Mulţi Ani!” şi sănătate maximă.
Traian Căldare, cetăţean de onoare al municipiului Suceava, care este şi posesor al Diplomei Academiei Olimpice, a îmbrăcat de-a lungul timpului tricourile echipelor CSU Braşov, Tractorul Braşov, Universitatea Cluj, iar timp de 6 ani a fost antrenor secund şi în acelaşi timp medic al lotului masculin naţional de tineret al României.
De numele său se leagă începuturile voleiului sucevean de performanţă, odată cu mutarea sa la Suceava, în 1958, de când s-a implicat activ în rezolvarea problemelor de natură financiară şi socială a echipei Voinţa, înfiinţată în 1955.
Printre jucătorii de valoare descoperiţi şi formaţi de Traian Căldare se numără Gabriel Udişteanu, născut la Fălticeni, care avea să ajungă căpitanul echipei naţionale de volei a României, în perioada de glorie a anilor 1965 1977, fiind ales în primii 6 jucători ai selecţionatei mondiale de către Federaţia Internaţională de Volei.
De fiecare dată când vorbim de doctorul Traian Căldare folosim expresia de „legendă vie” a sportului sucevean. Să dea Dumnezeu să o mai utilizăm mulţi ani de acum încolo.

Încă o primăvară frumoasă pentru Traian Căldare, părintele voleiului sucevean, 8.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava