Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

Un puternic incendiu a izbucnit sâmbătă în jurul prânzului la o gospodărie din comuna Baia, pompierii fiind sesizaţi cu întârziere deoarece proprietarii erau plecaţi la muncile câmpului. Potrivit unui comunicat de presă al ISU Suceava, militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni şi lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Baia au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea incendiului de la gospodăria lui Ioan B. din comuna Baia.
La sosirea echipajelor focul se manifesta violent la casa de locuit şi la adăpostul de animale, existând pericolul de propagare la gospodăria învecinată. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, pld.adj Alin Găleată, flăcările s-au dezvoltat cu rapiditate şi din cauza materialelor combustibile, respectiv a construcţiilor majoritare din lemn, cu învelitori din azbest.
Incendiul a fost stins la mai bine de două ore de la anunţarea lui. În incendiu au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 96 de metri pătraţi, acoperişul şi interiorul adăpostului de animale pe 60 de metri pătraţi, circa 3.000 kilograme furaje, 800 kilograme de ovăz, bunuri casnice, tâmplărie din lemn şi altele. Flăcările au degradat planşeul şi pereţii portanţi ai casei.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect, aflat în podul adăpostului de animale.
„Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii militari au salvat gospodăria învecinată”, mai spune Alin Găleată.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava