MOPAN Suceava

Complexul Monahal „Acoperămîntul Maicii Domnului”, din Gheorghiţeni- Dorna Arini a fost afectat de un incendiu izbucnit, astăzi, de la un scurtcircuit provocat de mai multe aparate electrice lăsate sub tensiune, pe o instalaţie subdimensionată.

Flăcările au cuprins două chilii, unde au ars obiecte de mobilier, o ladă frigorifică, unelte electrice de tîmplărie, icoane şi cărţi. De asemenea. s-au degradat planşeul unei bucătării de la demisol şi alte bunuri. Un monah în vîrstă de 89 de ani a suferit un atac de panică.

El a beneficiat de primul ajutor din partea paramedicilor SMURD, iar apoi a fost transportat la Spitalul Municipal Vatra Dornei. Pompierii au stins focul înainte ca acesta să se extindă la întregul complex monahal, la baza de tratament şi la o casă învecinată. Intervenţia de stingere a incendiului a fost coordonată de şeful ISU Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui. În zonă a ajuns şi prefectul Constantin Harasim. Aşezămîntul monahal din Gheorghiţeni a fost ridicat de arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţia Sa Teodosie.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava