MOPAN Suceava

Militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vama, au intervenit cu două autospeciale, două motopompe şi un tractor, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui A.C., din comuna Vama. Incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere, iar în apelul venit pe numărul unic de urgenţă 112, se menţiona posibilitatea ca proprietarul, în vârstă de 73 de ani, să fii fost surprins de flăcări în interiorul locuinţei, mai ales că întreaga proprietate, cu construcţii majoritare din lemn, ardea violent.

Gospodăria se afla într-o zonă izolată, inaccesibilă autospecialelor cu apă şi spumă, astfel încât militarii au realizat un dispozitiv de furtunuri pe o distanţă de aproximativ 150 de metri, cu releu de motopompe şi alimentare din pârâul Bardan.

Din fericire, proprietarul a ieşit la timp din casă şi a eliberat animalele (3 vaci) din adăpost, astfel încât nu s-au înregistrat victime.
Incendiul a fost lichidat la ora 16:30, iar flăcările au fost stinse înainte de a afecta fondul forestier din apropiere.

Au ars casa de locuit pe o suprafaţă de 70 de metri pătraţi, adăpostul de animale pe 36 de metri pătraţi, depozitul de furaje pe 20 de metri pătraţi şi alte anexe pe 70 de metri pătraţi. Au mai ars acte de proprietate, elemente de mobilier, materiale textile, unelte agricole şi o tonă de furaje. S-au degradat mai multe plăci de azbociment, pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi, şi învelitorile din tablă de la construcţii, pe 150 de metri pătraţi.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul sau scânteile provenite din coşul de fum deteriorat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava