MOPAN Suceava

Sâmbătă seară, în jurul orei 17:00, dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunțat prin numărul unic de urgență 112, despre izbucnirea unui incendiu la o locuință din satul Prelipca, orașul Salcea. La fața locului s-au deplasat două autospeciale cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Suceava, o autospecială de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Salcea și două echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean.
La sosirea salvatorilor, ardeau materialele combustibile din interiorul unei camere, existând pericolul de propagare la întreaga locuință P+M. Până la sosirea echipajelor profesioniste, vecinii, împreună cu lucrătorii serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă, au acționat cu mijloace de primă intervenție și au reușit să localizeze flăcările. De asemenea, tot ei, au scos din interiorul locuinței un băiat, în vârstă de 10 ani, care a suferit arsuri pe aproape întreg corpul. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii unui combustibil neadecvat pentru aprinderea focului în soba cu acumulare de căldură. Mai precis, băiatul a folosit benzină pentru alimentarea sobei, ceea ce a condus la producerea tragediei.
Incendiul a fost lichidat la ora 18:20.
Au ars obiecte de mobilier, materiale textile, tâmplărie din PVC, tavanul camerei și alte bunuri, pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați. S-au degradat pereții din camera incendiată și pereții holului.
Medicii Serviciului de Ambulanță Județean i-au acordat primul ajutor medical minorului, l-au stabilizat, după care l-au transportat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului județean Suceava.
Ulterior, băiatul, care a suferit arsuri de gradele III și IV pe aproximativ 80% din corp, a fost transportat la Spitalul de Arși din București. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, care nu au permis transportul aerian al pacientului, deplasarea către capitală s-a efectuat cu ambulanța SMURD de Terapie Intensivă Mobilă a Detașamentului de Pompieri Suceava.

Incendiu la o locuinţă din localitatea Prelipca, 3.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava