Concert pascal
MOPAN Suceava

Asfaltarea noii piste a Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Salcea ar putea să începă de săptămâna viitoare, a anunţat directorul aeroportului, Ioan Măriuţa. El a precizat că firma care realizează lucrările de modernizare a pistei a montat deja staţia de asfalt şi materialele necesare, în momentul de faţă fiind executate probele tehnologice. Ioan Măriuţa a explicat că zilele acestea se va turna un strat de asfalt experimental din care vor fi recoltate probe pentru a fi trimise la un laborator specializat pentru a fi analizate. „În funcţie de aceste rezultate este posibil ca de la sfârşitul acestei săptămâni, sau cel târziu de săptămâna viitoare, să înceapă asfaltarea noii piste a aeroportului”, a declarat Măriuţa. El a mai adăugat că în prezent se poate turna asfalt pe o lungime de aproximativ 2.300 de metri a piste de decolare/aterizare.

Pe de alt parte, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat ieri că a discutat cu reprezentanţii Romatsa cu privire la realizarea sistemului de balizaj tip ILS, aceştia dându-i asigurări că această companie au în buget fondurile pentru această investiţie. Nechifor a spus că lucrările pentru montarea sistemului ILS ar putea să înceapă din luna februarie a anului viitor.

Proiectul „Modernizare suprafaţă de mişcare şi balizaj, turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS” este finanţat din fonduri europene, valoarea totală a acestuia fiind de 104,9 milioane de lei, fără TVA. Investiţia vizează mărirea pistei de decolare/aterizare la o lungime de 2.460 de metri, modernizarea căilor de rulare în lungime de 120 de metri, modernizarea platformei de încărcare care va avea o lungime de 290 de metri, modernizarea sistemului de balizaj, construirea unui turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS.

Încep lucrările de asfaltare la noua pistă a Aeroportului Ştefan cel Mare, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava