Concert pascal
MOPAN Suceava

Prima comisie de experţi de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate care evalueaza dosarele de tratament fără interferon pentru pacienţii cu hepatită cronică virală de tip C se va întruni miercuri, 25 noiembrie, pentru a analiza peste o sută de dosare. Tratamentul va fi accesibil din decembrie. În judeţul Suceava se află în evidenţe peste 180 de pacienţi cu hepatita C şi ciroză.

„În perioada următoare, comisia de experţi pentru afecţiuni hepatice se va întruni ori de câte ori vor fi depuse la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate aproximativ o sută de dosare”, a declarat preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.
În prezent, la sediul CNAS sunt depuse 123 de dosare. Casele de Asigurări de Sănătate mai pot transmite, în cursul zilei de marţi, dosare pentru tratament fără interferon, care vor intra în analiza comisiei ce se întruneşte miercuri, 25 noiembrie.

Deciziile comisiei CNAS vor fi transmise Caselor de Asigurări de Sănătate până la sfârşitul săptămânii. Dosarele aprobate vor permite accesul la tratament începând din 1 decembrie.

În evidenţele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate sunt 183 de pacienţi cu hepatita C şi ciroză. Pentru a afla dacă sunt eligibili pentru tratamentul fără interferon, aceştia au trebuit să solicite vouchere care să le permită efectuarea de analize medicale pentru a-şi întocmi dosarul necesar în vederea obţinerii tratamenului fără interferon. Deocamdată, aceste analize nu se pot face la Suceava, ci doar la nouă centre desemnate, din Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara şi Oradea.  Comisia de specialitate a CNAS va analiza dosarele depuse în vederea aprobării şi va verifica dacă acestea corespund criteriilor de eligibilitate. Decizia comisiei va fi comunicată pacientului de către Casa de Asigurări de Sănătate unde acesta a depus dosarul.

Purtătorul de cuvînt al CAS Suceava, Anda Sălăgean, a declarat că la sediul instituţiei s-au prezentat mai mulţi pacienţi care au solicitat informaţii despre acest tratament. Sălăgean a precizat că pentru întocmirea dosarului de aprobare pentru tratamentul fără interferon, sucevenii trebuie să se adreseze medicilor de specialitate din cele nouă centre desemnate, iar dosarul întocmit va fi depus la Casa de Asigurări de Sănătate cu care se află în relaţie contractuală medicul respectiv de specialitate. “Pe lângă investigaţiile amintite, dosarul pacientului va conţine şi o serie de documente eliberate de medicul curant”, a mai spus Anda Sălăgean. Studiile clinice au arătat că rata de vindecare a hepatitei C cu medicamente fără interferon este de peste 90%. Terapia constă în administrarea unor pastile ce conţin molecule care atacă virusul hepatic. Noul tratament durează trei luni şi costă cel puţin 50.000 de euro de pacient. Pacienţii vor trebui să respecte medicaţia şi să meargă la control periodic. Casa de Asigurări de Sănătate va plăti medicamentele fără interferon folosite, doar dacă pacientul inclus în program se vindecă.

Începe evaluarea dosarelor pentru tratamentul fără interferon, 4.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/10 (2 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava