MOPAN Suceava
Galerie foto36 poze în acest set

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a făcut luni, 9 septembrie, la deschiderea noului an școlar, un apel către elevi să învețe pentru că ”cine va avea carte va avea parte”. ”Fac un apel la elevi să depună efort să învețe, să o facă pentru ei pentru că de aici pleacă în viață și sunt convins că cine va avea carte în continuare va avea parte”, a spus Lungu, care a fost prezent la deschiderea anului școlar la 16 unități de învățământ.

El a apreciat faptul că la acest eveniment au fost prezenți toți factorii implicați în educație. ”Mă bucură faptul că la deschiderea noului an școlar sunt toți factorii implicați în educație, profesorii, părinții, biserica, Poliția, autoritatea locală, toți cei care contribuie la desfășurarea normală a activității în școli. Așa cum se știe suntem cu toții parteneri. Școala este condusă prin Consiliul de Administrație unde sunt reprezentați profesorii, părinții, elevii dar și reprezentanți ai Primăriei și Consiliului Local. Eu dau o autoritate deplină și nu comentez niciodată. Atunci când se iau decizii în școală noi ne conformăm”, a spus primarul.

10 milioane de euro pentru școlile din municipiul Suceava în 2019

Ion Lungu a amintit că municipalitatea a instituit un sistem de premiere pentru elevii care fac perfomanță, elevi care primesc sume de bani pentru rezultate deosebite la învățătură. El a subliniat că învățământul este un domeniu prioritar pentru instituția pe care o conduce arătând că s-au alocat sume consistente în acești ani.

”An de an Primăria se implică și asigură sume consistente de bani pentru învățământ. Numai în acest an am alocat la bugetul învățământului suma de 10 milioane de euro din care 4 milioane merg către reparații și investiții”, a precizat Lungu. El a a explicat că prezența sa la deschiderea noului an de învățământ la 16 școli nu reprezintă demagogie ci o formă de respect.

”Nu este demagogie. Trebuie să merg la cât mai multe școli pentru că așa este corect. Trebuie să fie un respect al municipalității în primul rând pentru toate cartierele orașului nostru, pentru toate formele de învățământ”, a spus primarul. El i-a asigurat pe profesori și elevi de tot sprijinul Primăriei, al Consiliului Local și al său personal.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava